Pidcock en Tarling blikvangers in Britse selectie voor Olympische Spelen
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 juni 2024 om 19:08

Pidcock en Tarling blikvangers in Britse selectie voor Olympische Spelen

De Britse wielerbond British Cycling heeft zijn eerste wegselecties bekendgemaakt voor de Olympische Spelen in Parijs. In de wegrit voor mannen is het vooral uitkijken naar Tom Pidcock. Met Joshua Tarling heeft Groot-Brittannië ook een medaillekandidaat voor de olympische tijdrit.

In de wegrit lijkt Tom Pidcock namens de Britten de grootste kanshebber op eremetaal, al heeft de Britse wielerbond met Stephen Williams (dit jaar al winnaar van de Waalse Pijl) en Fred Wright nog twee schaduwfavorieten geselecteerd. De vierde renner die zijn opwachting zal maken in de wegwedstrijd is Joshua Tarling.

De jonge Brit zal echter vooral bezig zijn met de olympische tijdrit, die een week eerder op het programma staat. De nog altijd maar 20-jarige Tarling is in korte tijd uitgegroeid tot een van de beste tijdrijders ter wereld. Vorig jaar werd hij namelijk al Brits en Europees kampioen tegen de klok en eindigde hij als derde op het WK, achter winnaar Remco Evenepoel en Filippo Ganna. Twee renners die hij ook weer zal tegenkomen in Parijs.

Joshua Tarling zal vooral mikken op tijdritsucces – foto: Cor Vos

British Cycling kwam maandag ook met de selecties naar buiten voor de olympische mountainbikewedstrijden. De belangrijkste naam is ook hier weer Tom Pidcock. De veelzijdige Brit zwaait op de mountainbike al enkele jaren de scepter en hoopt zijn olympische titel van Tokio te prolongeren. Charlie Aldridge – de huidige wereldkampioen bij de beloften – heeft ook een olympisch ticket beet.

Op de Britse vrouwenselectie is het nog even wachten. De wielerbond zal in een later stadium – over iets minder dan twee weken – bekendmaken welke wegrensters hun koffers mogen inpakken voor de reis naar Parijs.

flag-gb Britse wegselectie voor Olympische Spelen 2024 in Parijs (26 juli-11 augustus)
Mannen
Tijdrit (27 juli)
flag-gb Ethan Hayter
flag-gb Joshua Tarling

Wegrit (3 augustus)
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Joshua Tarling
flag-gb Stephen Williams
flag-gb Fred Wright

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.