Pidcock heeft nog geen WorldTour-plannen: “Niet te vroeg overstappen”
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2019 om 15:12

Pidcock heeft nog geen WorldTour-plannen: “Niet te vroeg overstappen”

WorldTour-ploegen die Tom Pidcock willen binnenhalen, zullen nog één jaar moeten wachten. Het Britse toptalent zal ook in 2020 als belofte uitkomen. “Tom wil nog meer leren en plezier maken. Hij wil niet te vroeg overstappen naar de WorldTour, met het risico zichzelf op te branden”, zo schetst zijn vader in gesprek met Cyclingnews.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 20-jarige Pidcock maakt dit seizoen indruk in de U23-categorie. Zo won hij begin juni na een knappe solo de beloftenversie van Parijs-Roubaix. Vorige week bleek hij bovendien de beste in de Tour Alsace, een hoog aangeschreven rittenkoers in het uiterste noordoosten van Frankrijk. Zo liet Pidcock zien uitstekend te kunnen klimmen met een ritzege op La Planche des Belles Filles.

“Hij wil geen ‘Remco’ doen”
Het is geen geheim dat meerdere WorldTour-ploegen interesse hebben in het multitalent uit Leeds, maar volgens vader Giles rijdt zijn zoon ook volgend jaar in het beloftencircuit. “Dat is wel het plan. Tom zal uiteindelijk de stap naar de WorldTour maken, maar hij wil niet te vroeg die beslissing nemen. Hij wil geen ‘Remco’ (Evenepoel, red.) doen en meteen de stap zetten van de junioren naar de WorldTour.”

“Tom wil nu nog dingen doen waar geen ruimte voor is bij een WorldTour-ploeg, zoals mountainbiken. Hij wil genieten van de sport tot het moment dat zijn lichaam is volgroeid. Wellicht denkt hij er anders over aan het einde van het seizoen, maar 2020 is op dit moment te vroeg”, aldus Pidcock sr.

Tour de l’Avenir 
Pidcock zal volgende week aan de start staan van de Tour de l’Avenir, gevolgd door de Tour of Britain (tussen de grote jongens) en het WK in eigen land. Hierna staat alles in het teken van het nieuwe veldritseizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.