Pidcock omringd door De Plus in Strade Bianche, Vlasov en Higuita bij BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
vrijdag 3 maart 2023 om 08:38

Pidcock omringd door De Plus in Strade Bianche, Vlasov en Higuita bij BORA-hansgrohe

Tom Pidcock heeft een ijzersterke INEOS Grenadiers-ploeg rond zich in Strade Bianche. De Britse kopman heeft onder meer tweevoudig Strade-winnaar Michal Kwiatkowski, de Belg Laurens De Plus en klimmer Carlos Rodriguez aan zijn zijde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Kwiatkowski en De Plus zorgt ook Brandon Rivera voor ervaring in het zevental van INEOS Grenadiers. Pidcock (23 jaar), Rodriguez (22), Ben Tulett (21) en Magnus Sheffield (20) zorgen voor de talentvolle inbreng in de Toscaanse grindklassieker.

Pidcock staat voor de tweede keer aan de start van Strade Bianche. In 2021 debuteerde hij met een vijfde plaats in de straten van Siena.

Bij BORA-hansgrohe worden enkele klimmers en heuvelspecialisten naar Italië gestuurd. Aleksandr Vlasov en Sergio Higuita lijken als kopmannen uitgespeeld te worden. Ide Schelling zorgt voor de Nederlandse inbreng in de selectie. Lennard Kämna en Patrick Konrad moeten dit werk ook goed aankunnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.