Pidcock verwacht slagveld in Roubaix-rit: “Kopmannen veilig naar de meet brengen is onze prioriteit”
foto: Cor Vos
woensdag 6 juli 2022 om 09:21

Pidcock verwacht slagveld in Roubaix-rit: “Kopmannen veilig naar de meet brengen is onze prioriteit”

INEOS Grenadiers heeft met Dylan Van Baarle, Filippo Ganna en Tom Pidcock enkele klassiekerspecialisten opgesteld in de Ronde van Frankrijk. Tijdens de vijfde etappe, de beruchte Roubaix-rit, zullen zij zich echter vooral ontfermen over de klassementskopmannen van het team. Dat zegt een van hen, Pidcock, in gesprek met Het Nieuwsblad.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hebben enkele renners in de ploeg met klassementsambities en we gaan er alles aan doen om hen veilig naar de meet te brengen. Dat is onze prioriteit”, aldus Pidcock, die doelt op Daniel Felipe Martinez, Geraint Thomas en Adam Yates. Gemakkelijk gaat dat niet worden, denkt de jonge Brit, die “een slagveld” verwacht. “Wat ik al weet en leerde van de Tour, is dat het in zo’n rit helemaal mis kan gaan.”

“Ik denk niet dat de rit al vroeg zal losbarsten, maar vanaf de eerste sectie kasseien moet je bij de les zijn. Ik hou er wel van om zo te koersen. Het is eens wat anders dan met zes rijtjes van zes verschillende teams naar de meet te gaan alsof het een dernycriterium is. Daar is geen bal aan”, aldus debutant Pidcock.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.