Pidcock zet eigen ploeg op scherp: “Ik beslis hoe mijn Tour eruitziet, niemand anders”
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2024 om 18:39

Pidcock zet eigen ploeg op scherp: “Ik beslis hoe mijn Tour eruitziet, niemand anders”

Met Carlos Rodríguez, Geraint Thomas, Egan Bernal en Tom Pidcock trekt INEOS Grenadiers met vier potentiële klassementsrenners naar de Tour de France (29 juni-21 juli). De vraag is wie zich tijdens de wedstrijd zal moeten opofferen. Pidcock is niet van plan om zich weg te cijferen en dat laat hij duidelijk weten in een interview met PA News Agency.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik beslis hoe mijn Tour eruitziet dit jaar, niemand anders. Anders moet je van mij niets verwachten. Ik moet de vrijheid krijgen om te geloven in mijn Tour-missie. Ik weet exact wat ik wil. Het zal niet makkelijk worden om dat te bereiken, maar de mensen in mijn kamp weten hoe ik te werk ga”, is Pidcock opvallend fel en duidelijk over zijn rol binnen de Tourformatie van INEOS Grenadiers.

Maar de Brit is niet de enige renner van de ploeg die denkt aan het algemeen klassement. INEOS Grenadiers heeft dan wel niet de grote favoriet voor de eindzege in de gelederen, met Pidcock, oud-Tourwinnaars Geraint Thomas en Egan Bernal en Carlos Rodríguez (vorig jaar nog vijfde) lijkt de ploeg wel te baden in weelde.

“Ze geloven in me of niet”
“Ik ben het niet gewoon om de leiding te nemen. Ik hou er niet van om altijd vooraan te staan. Ik leid een ploeg liever wat meer vanuit de schaduw, iets rustiger, bezig met mijn eigen ding. Ik ben niet een man van de grote toespraken en zweep ook niet iedereen op. Ze geloven in me of niet”, lijkt Pidcock de boel intern op scherp te zetten.

De 24-jarige renner kijkt echter ook weleens in de spiegel en beseft dat mensen op de weg nog meer van hem verwachten. “Ik heb nog niet die grote overwinning weten te boeken op de weg. Maar als ik voor het einde van mijn carrière nog een Monument win, wereldkampioen word of op het podium eindig in de Tour, dan heb ik met het veldrijden en mountainbiken erbij een carrière gehad zoals niemand anders”, klinkt het.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.