Piepjonge Tadej Pogacar: “Een droom is uitgekomen”
foto: Cor Vos
maandag 25 februari 2019 om 08:33

Piepjonge Tadej Pogacar: “Een droom is uitgekomen”

Wie van tevoren had gezegd dat Tadej Pogacar de Volta ao Algarve op zijn naam zou schrijven, had raar aangekeken geworden. Tegen alle verwachtingen in veroverde de Sloveen de eindzege. “Zo vroeg in mijn carrière al een rittenkoers winnen, is moeilijk te geloven”, is de renner van UAE Emirates zelf ook vol ongeloof.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Met een ritzege in de tweede etappe richting Fóia gevolgd door een zeer sterke tijdrit zette hij de basis voor zijn eindzege. Ondanks de vele aanvallen op zijn leidende positie, hield hij stand. “Toen de aanvallen startten, zag ik dat ik nog frisse ploeggenoten aan mijn zijde had. Dat was een enorme morele opsteker”, is hij zijn team dankbaar. “Ik ben trots op het gehele team!”

Op twintigjarige leeftijd reeds een rittenkoers winnen, is voor weinig renners weggelegd. Dit realiseert Pogacar zich ook. “Een droom is uitgekomen. Zo vroeg in mijn carrière al een rittenkoers winnen, is moeilijk te geloven”, aldus de kersverse eindwinnaar van de Volta ao Algarve.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.