Piepjonge Tadej Pogacar: “Een droom is uitgekomen”
foto: Cor Vos
maandag 25 februari 2019 om 08:33

Piepjonge Tadej Pogacar: “Een droom is uitgekomen”

Wie van tevoren had gezegd dat Tadej Pogacar de Volta ao Algarve op zijn naam zou schrijven, had raar aangekeken geworden. Tegen alle verwachtingen in veroverde de Sloveen de eindzege. “Zo vroeg in mijn carrière al een rittenkoers winnen, is moeilijk te geloven”, is de renner van UAE Emirates zelf ook vol ongeloof.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Met een ritzege in de tweede etappe richting Fóia gevolgd door een zeer sterke tijdrit zette hij de basis voor zijn eindzege. Ondanks de vele aanvallen op zijn leidende positie, hield hij stand. “Toen de aanvallen startten, zag ik dat ik nog frisse ploeggenoten aan mijn zijde had. Dat was een enorme morele opsteker”, is hij zijn team dankbaar. “Ik ben trots op het gehele team!”

Op twintigjarige leeftijd reeds een rittenkoers winnen, is voor weinig renners weggelegd. Dit realiseert Pogacar zich ook. “Een droom is uitgekomen. Zo vroeg in mijn carrière al een rittenkoers winnen, is moeilijk te geloven”, aldus de kersverse eindwinnaar van de Volta ao Algarve.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.