Pierino Gavazzi (69) is weer thuis na twee maanden in het ziekenhuis
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 14 mei 2020 om 18:02

Pierino Gavazzi (69) is weer thuis na twee maanden in het ziekenhuis

Goed nieuws vanuit het noorden van Italië. Oud-renner Pierino Gavazzi lag bijna twee maanden in het ziekenhuis met het coronavirus, maar mocht woensdag eindelijk weer naar huis. De 69-jarige Gavazzi – de vader van oud-prof Mattia Gavazzi – won exact veertig jaar geleden Milaan-San Remo.

Gavazzi lag lange tijd in kritieke toestand in het ziekenhuis van Ome, in het noorden van Italië. De gewezen topsprinter en klassiekerspecialist kampte met ernstige longproblemen. “Op maandag 16 maart werden we gebeld door de ambulancedienst. Zij hadden mijn vader naar Ome (even ten oosten van het zwaar getroffen Bergamo, red.) gebracht”, aldus Mattia Gavazzi.

“Ze haalden hem om half vier op en hij kwam rond elf uur in de kliniek omdat het zo druk was. Hij lag daar een paar uur aan het zuurstof. Daarna werd hij positief getest op het coronavirus. Hij is aan het vechten. De situatie is zeer kritiek, dus we moeten voorbereid zijn op het ergste. Ik heb wel het gevoel dat hij de wil om te vechten nog niet is verloren.”

Gavazzi – die al enkele jaren kwakkelt met zijn gezondheid – begon zijn carrière in 1973 en zette pas op 41-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Zijn grootste zege boekte hij op 16 maart 1980, door Giuseppe Saronni en Jan Raas te verslaan in Milaan-San Remo. Verder werd hij driemaal Italiaans kampioen en won hij vijf etappes in de Giro d’Italia.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.