Pierre De Froidmont na zesde plaats in Wereldbeker MTB: “Veel berichtjes ontvangen”
Ter illustratie - foto: Bartek Wolinski/RedBull Content Pool
maandag 11 april 2022 om 10:04

Pierre De Froidmont na zesde plaats in Wereldbeker MTB: “Veel berichtjes ontvangen”

Voor mountainbiker Pierre De Froidmont kwam zijn zesde plaats in de wereldbekerwedstrijd in het Braziliaanse Petrópolis als een verrassing. Het was het beste resultaat van de 25-jarige renner ooit in de Wereldbeker voor elite-mannen.

De Froidmont was vrijdag al als veertiende geëindigd in de shortrace, een korte wedstrijd die een paar jaar geleden is toegevoegd aan het wereldbekerprogramma en die de startvolgorde van de langere olympische crosscountry bepaalt. Ook telt die wedstrijd mee voor de wereldbekerranking. Zondag volgde dan een zesde plaats in de olympische crosscountry, een minuut achter winnaar, en mountainbikelegende, Nino Schurter.

“Eerlijk gezegd had ik niet zo’n goede start in de Wereldbeker verwacht met het team”, schreef De Froidmont, die sinds dit jaar voor profploeg KMC-Orbea uitkomt, naderhand op social media. “Dit was een geweldige race met mijn Deense ploegmaat Sebastian Fini. Ik ben echt blij voor hem: hij werd vierde en haalde zijn eerste podium in de World Cup (in het mountainbiken worden de eerste vijf renners gehuldigd, red.).”

De Belgische mountainbiker kon lang bijblijven, maar kon niet reageren op de versnelling op de laatste klim en eindigde zesde. “Het was close, misschien op een dag… Ik ben zo dankbaar voor het werk dat het hele team heeft gedaan… De kok, de fysio, de mecaniciens, de managers, ik wil iedereen bedanken! In België is de wedstrijd door veel mensen gevolgd en ik heb veel berichtjes ontvangen. Bedankt voor alle energie!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.