Pierre Latour beoogde Tourkopman bij AG2R La Mondiale

woensdag 13 november 2019 om 17:46
Pierre Latour beoogde Tourkopman bij AG2R La Mondiale

foto: Cor Vos

Pierre Latour moet AG2R La Mondiale aanvoeren tijdens de volgende Tour de France, nu Romain Bardet de voorkeur geeft aan de Giro en de Vuelta. Na een jaar absentie keert de beste jongere van 2018 nu terug als kopman in de ronde.

“Hij werkt altijd honderd procent voor anderen, nu is het tijd dat hij de kopman is in de Tour”, vertelde teammanager Vincent Lavenu aan de Franse sportkrant L’Équipe tijdens een persmoment in Vaujany, waar het AG2R La Mondiale op dit moment haar trainingskamp opgeslagen heeft. Hij heeft het volste vertrouwen in zijn renner, die soms grillig is, maar “die volwassen geworden is”.

“We gaan hem geen extra druk opleggen en ook niet verplichten tot een bepaalde klassering”, temperde Lavenu wel vast de verwachtingen. “Maar hij heeft de mentale en fysieke capaciteiten om na de Tour de France als kopman te benaderen. Hij is er psychisch klaar voor. Hij verbindt van nature door zijn gemoedstoestand en zijn vriendelijkheid. Hij moet zijn tomeloze energie verdelen om deze rol op zich te nemen.

Bardet opteert de Giro en de Vuelta
Latours ploegmaat Romain Bardet ontbreekt volgend jaar in de Tour. Hij liet weten dat hij in 2020 de voorkeur geeft aan de Giro d’Italia. Naast de Giro zijn de Olympische Spelen in Tokio en het WK in Zwitserland zijn hoofddoelen. Ook staat de Vuelta a España op zijn programma.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair