Pierre Latour sukkelt nog altijd met de rug
foto: Sirotti
vrijdag 14 december 2018 om 09:52

Pierre Latour sukkelt nog altijd met de rug

Pierre Latour hoopt op tijd klaar te zijn voor het begin van het seizoen. De Franse klimmer van AG2R La Mondiale sukkelt namelijk al een tijdje met zijn rug, zo laat hij weten in L’Equipe.

De problemen begonnen allemaal in de Clásica San Sebastián. In de Baskische eendagswedstrijd kwam Latour namelijk zwaar ten val. De 25-jarige renner moest uiteindelijk opgeven met een gebroken ruggenwervel. Na goed twee maanden kon hij weer zijn comeback maken in de Giro dell’Emilia.

Dit betekent echter niet dat de fysieke malheur verleden tijd is. “Twee weken geleden – bij het begin van mijn stage in Vaujany – blokkeerde ik namelijk mijn rug. Vervolgens viel ik ook nog op mijn nek door een ongeluk op de rodelbaan.”

Eenmaal thuis bleef Latour sukkelen met zijn fragiele rug. “Ik kreeg tijdens een fietstocht plots last van lage rugpijn. Ik kon gewoon niet meer bewegen. Mijn vader moest me dan ook komen ophalen. Mijn rug was op dat moment erg kwetsbaar.”

Op tijd fit voor de Tour Down Under?
Ondanks de rugproblemen, hoopt Latour in januari ‘gewoon’ te starten in de Tour Down Under. Hierna zal de klimmer – die dit jaar de jongerentrui won in de Tour – zich opnieuw richten op de Ronde van Catalonië én de Ronde van Romandië. Vorig jaar eindigde hij in beide rondes respectievelijk als derde en achtste. In aanloop naar de Tour zal hij het Critérium du Dauphiné betwisten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.