Pierre Rolland doet stap terug met transfer naar Vital Concept
foto: Sirotti
Koen Middendorp donderdag 9 augustus 2018 om 10:46

Pierre Rolland doet stap terug met transfer naar Vital Concept

Pierre Rolland keert na drie jaar in Amerikaanse loondienst terug naar Frankrijk. De 31-jarige klimmer heeft een tweejarig contract getekend bij het ProContinentale Vital Concept. Hij doet hiermee een stap terug van de WorldTour naar het op één na hoogste niveau.

De overstap naar Vital Concept is opvallend, aangezien de ploeg van teammanager Jérôme Pineau dit jaar niet werd uitgenodigd voor de Tour de France, normaliter het hoofddoel van Rolland. Pineau hoopt met het aantrekken van de klimmer volgend jaar ongetwijfeld wél een wildcard in de wacht te slepen.

Rolland zal bij Vital Concept onder meer Bryan Coquard, Lorrenzo Manzin en onze landgenoot Steven Lammertink tegenkomen. Eerder trok de formatie al Cyril Gautier en Jimmy Turgis aan.

De 31-jarige Rolland reed de afgelopen drie seizoenen voor EF Education First-Drapac. Voor de Amerikaanse ploeg won hij in 2017 een etappe in de Giro d’Italia. Dit seizoen wist hij nog geen overwinning te boeken, maar werd hij wel achtste in het Critérium du Dauphiné.

20 Reacties
Sorteer op:
9 aug 10:52
Vorig jaar een goede Giro gereden. Verder viel het erg tegen.
9 aug 11:00
Een vijftal jaar geleden (voor Europcar) reed hij ook eens een fantastsche Giro, hee aanvallend en nog een uitstekend klassement ook. Dit jaar vond ik hem verrassend sterk in de Dauphiné en ik verwachtte dan ook een zeer goede Tour van Rollad, maar helaas.
9 aug 11:06
Met Rolland en Coquard hebben ze nu toch twee lievelingetjes van de Franse supporters, hopelijk kunnen ze dus volgend jaar wel naar de Tour.
Leuk voor zo'n Franse ploeg om hem erbij te hebben. Voor buitenlandse ploegen vind ik hem niet interessant meer. Waarschijnlijk ook best nog een dure renner. Hij kan gezien zijn leeftijd nog wel voor een uitschieter zorgen in positieve zin. En hij maakt het krijgen van een wildcard in de Tour aannemelijker.
9 aug 11:16
Vreemde zet van Rolland. Heeft zijn belofte nooit kunnen inlossen
Ach ja, 90% vd wielrenners heeft 'zijn belofte nooit in kunnen lossen'. Simpel gevolg van het feit dat in het wielerlandschap standaard de verwachtingen te hoog geplaatst worden. Wielerennen is een keihard vak en er zijn heel veel anderen die ook aan hard fietsen doen. Beloftes worden veelal gebaseerd op de optimale vorm waarop een overtreffende trap verwacht wordt, niet reeel. Rolland heeft een meer dan geslaagde carriere reeds er op zitten en ik begrijp deze 'stap terug' met als doel lekker vrij rondfietsen via wildcard in de tour prima.
9 aug 11:52
@RomansVainsteins Verstandige commentaar!
9 aug 12:01
De ploeg zal volgendjaar zeker een wildcard gaan krijgen voor de Tour. Benieuwd of ze bij de Tour volgendjaar een andere Franseploeg durven overslaan voor een WildCard of dat gewoon Wanty geen wildcard meer krijgt.
9 aug 12:03
Kan iemand mij behalve Woods ook maar één wielrenner noemen die hij EF Education First (en zijn voorgangers) een duidelijk goede ontwikkeling heeft doorgemaakt?
9 aug 12:06
@ghostwriter Dylan van Baarle reed in mijn ogen elk jaar steeds beter.
9 aug 12:10
Ghostwriter, even uit mijn hoofd.. Dus corrigeer gerust: Danielson, Vandevelde, Hesjedal, Wiggins. Edit: als je tot 3x toe een renner in de top-10 van de Tour weet te krijgen waarvan werkelijk niemand het verwacht had.. dan heb je wel wat neergezet hoor hee. Maar ben ook zeker geen fan van Vaughters.
9 aug 12:13
Wie kan zich die beelden nog herinneren dat Rolland Voeckler in zijn gele trui over de top van de Galibier hees?
Ik, dat jaar had het team een dudielijk voordeel want ook een renner als Kern ging als een speer tot zijn opgave. Rolland mag trouwens wel een doel maken van een vuelta-ritzege want dan staat hij in een leuk rijtje waar hij ze-ker niet misstaat mijns inziens.
9 aug 12:38
Mooi even een TdF wildcard gekocht dus door Vital Concept. Pierre zal er wel een aardig centje aan overhouden ook - meer dan bij elke niet-Franse ploeg in ieder geval. Iedereen blij.
9 aug 13:25
@Raafje Van Baarle ontwikkelde zich maar niet echt snel. @kielabokki Danielson was beter voor Discovery dan daarna onder Vaughters. Maar je kan in plaats van hem Daniel Martin aan dat lijstje toevoegen. Toch vind ik dat een korte lijst voor een ploeg die al behoorlijk lang actief is. Ook zijn dat allen voorbeelden van behoorlijk wat jaren geleden.
9 aug 13:34
Vaughters had vooral een grote mond dat Rolland nog in de jaren 80 zou trainen. Maar hij is geen haar beter geworden... Voor Rolland is het denk ik een prima stap.
9 aug 13:47
Vaughters is inderdaad een praatjesmaker, maar wel een sympathieke. Rolland paste daar duidelijk niet, een typisch Franse vrijbuiter.
9 aug 14:15
Navardauskas recent. Lijst is helemaal niet kort want ht gaat om top 10 renners in tour vnl. De absolute top dus. Zo kun je alles wel naar beneden halen. Wel al tijdje terug de meesten. Recent ook nog uran die niemand meer verwachtte. Die even negeren is natuurlijk geen goede reden voor. En van 2 in giro naar 2 in tour is duidelijk beter.
9 aug 19:43
Zou van EF Education naar Pro Conti enkel in naam een stap terug durven te noemen...
9 aug 20:03
Met Uran hebben ze een mooie tweede plaats in de Tour behaald (+ etappe). Niet heel veel ploegen kunnen dat zeggen.

Geef een reactie