Pierre Rolland hoopt op wildcard voor Tour de France
foto: Sirotti
dinsdag 20 november 2018 om 18:41

Pierre Rolland hoopt op wildcard voor Tour de France

Pierre Rolland heeft sinds 2009 geen Tour de France meer gemist. De klimmer hoopt ook volgend jaar aan de start te staan van La Grande Boucle, maar is dit keer wel afhankelijk van organisator ASO. Zijn werkgever Vital Concept is als ProContinentale ploeg namelijk aangewezen op een wildcard. “Ik hoop dat ze ons de tijd geven om te laten zien dat we het waard zijn”, aldus Rolland in Ouest France. 

Dit jaar greep Vital Concept nog naast een wildcard voor de Tour. De ASO gaf namelijk de voorkeur aan Cofidis, Wanty-Groupe Gobert, Direct Energie en Fortuneo-Samsic. Het heeft teammanager Jérôme Pineau doen besluiten om flink te investeren voor 2019. Zo trok de ploeg naast Rolland ook nog Arthur Vichot en Cyril Gautier aan.

Onzekerheid 
“Je zit altijd met wat twijfel met betrekking tot een Tourselectie”, zo laat Rolland weten. “Maar nu komt er ook nog de onzekerheid bij of we überhaupt wel worden uitgenodigd door ASO.”

“We zijn afhankelijk van wildcards. Het is te hopen dat we de tijd krijgen om onszelf te laten zien. Om aan te tonen dat we een wildcard verdienen. We hopen alleen maar dat ze niet weer de wildcards uitdelen op 1 januari.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.