Pierre Rolland op jacht naar ritwinst in Tour en Vuelta
Gaat Rolland opnieuw in de aanval? - Foto: LaPresse /Fabio Ferrari
zaterdag 6 januari 2018 om 14:43

Pierre Rolland op jacht naar ritwinst in Tour en Vuelta

Pierre Rolland zal dit seizoen de Tour de France en de Vuelta a España rijden. De 31-jarige klimmer gaat in zijn derde seizoen bij EF Education First-Drapac op jacht naar ritwinst in de Tour en Vuelta, nadat het hem vorig jaar gelukt was om een rit te winnen in de Giro.

De Franse renner zal eind februari zijn seizoen starten in de Abu Dhabi Tour. Vervolgens gaat Rolland via Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Romandië en het Franse kampioenschap naar de Tour. Opmerkelijk is dat Rolland niet zal starten in het Criterium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland, de voorbereidingskoersen op de Tour.

Op deze manier hoopt de renner uit Gien zolang mogelijk in het seizoen fris te blijven, zo meldt hij op zijn Facebook. “Ik begin later in het seizoen met koersen omdat ik zo hoop dat ik in het tweede deel van het seizoen frisser aan de start kan staan, omdat daar voor mij de grootste doelen liggen.”

Vorig jaar piekte Rolland al in het eerste deel van het seizoen, toen hij de Giro en de Tour reed. In de Giro wist Rolland nog een rit te winnen, maar in de Tour kon hij geen potten te breken. Dat hoopt de rittenkaper dit jaar te voorkomen.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
6 januari 2018 15:32
Als hij een goede dag heeft misschien.... Ben benieuwd!
6 januari 2018 16:14
Beetje type Gesink, zijn ook even oud en beiden kunnen ze steeds iets minder goed voor de klassementen.
6 januari 2018 16:36
@pjam4, behalve dat Rolland dan ook echt ritten wint
6 januari 2018 16:50
Voor zijn ritzege in de Giro vorig jaar was het 5 jaar geleden dat Rolland nog eens een rit won. Gesink heeft dus een zelfde score in zijn twee laatste grote ronden als Rolland. En in de enige van die twee waar beiden aan de start stonden reed Gesink Rolland constant op een hoopje (ondanks het continue achterin hangen van Pierre Paljas).

Het is allemaal niet zo eenvoudig. Zie andere gekende rittenkapers als Rui Costa (2013) en LL Sanchez (2012), die ook al jaren geen rit meer hebben gewonnen.
6 januari 2018 16:50
@Veloburto want Gesink heeft nog niets gewonnen ??
6 januari 2018 17:08
Het fenomeen rittenkapen: De subtoppers koers binnen de GT-koers, gedoogd door de AK-mannen en hun vele knechten.
6 januari 2018 17:31
Misselijk makende manier van coursen van Roland .
6 januari 2018 17:40
Rittenkapers zijn in mijn visie vaak wereldtoppers in middelgebergte. Daar win je geen klassement mee maar het is een onzinnige vergelijking. Van avermaet of cavendish reken je ook niet af op hun klassementpositie.
Ga maar eens kijken van wie die luis leon Sánchez en Costa wonnen. In de tour is de helft van zo'n break de rest van het jaar gewoon kopman.
6 januari 2018 17:41
Er was een tijd dat garmin iedereen een ronde renner maakte. Achter elkaar vandevelden wiggins hesjedahl Danielson. Vorig jaar uran terug zouden ze dat niet met rolland weer kunnen?
6 januari 2018 18:09
@mwielerfan, Dat was toch ook de bedoeling toen ze Rolland 2 jaar terug aantrokken? Vaughters zag hem toen al op het Tourpodium eindigen omdat zijn trainingsmethoden veel beter waren dan het verourderde gedoe bij Europcar. Dat is toch nog niet helemaal gelukt.
6 januari 2018 18:31
@limburgia
Goede onderbouwing ook.
Het enige misselijke was het lekke band incident meerdere jaren geleden. Waar hij ook netjes zijn excuses voor heeft aangeboden.
6 januari 2018 20:17
De enige ware rittenkaper van deze generatie is de man waar vaak nogal badinerend over wordt gedaan: Thomas de Gendt.
6 januari 2018 22:28
op jacht wel ja maar op het einde van het seizoen komt hij thuis en zegt geen enkele overwinning ik kap ermee #wielrenner af
7 januari 2018 00:33
Als Rolland en Gesink samen al rittenkapend aankomen, wie wint er dan de sprint?
7 januari 2018 00:36
@tvm, de enige? Daarmee doe je o.a. Cummings, , LL Sanchez, Majka en Barguil toch tekort
7 januari 2018 02:50
Die Marco canola wint ook best veel vooral uit ontsnapping en soms kleine groepsprint. Iets lager niveau dan de gendt maar het lijkt me onzin om iemand geen rittenkaper te noemen omdat ie niet al jaren op hoogste niveau wint. Wel eens dat de gendt uitzonderlijk is
7 januari 2018 10:14
De Gendt ook wat mij betreft de NUMMERO UNO rittenkaper op dit moment. Heerlijke coureur, die had ik graag als Nederlander zien rondrijden. Weening kwam er wel dicht tegenaan, jaar of wat geleden, qua capaciteiten en niveau.

Momenteel hebben we geen ECHTE maar ik denk dat het uitblijven van die interesse niet lang meer gaat duren. Kunt er een pak mooie prijzen mee winnen en als Nederlansse subtopper in het klassement, gaat de waarde de komende jaren wel dalen.

Verder wens ik Rolland het allerbeste. Prachtcoureur, meestal op een gigantische plaat de berg op. Zeer vermakelijk om naar te kijken.
7 januari 2018 11:31
De Tour van De Gendt was een schertsvertoning, niet zo gek dus dat men badineert. Hoe kun je hem nu de rittenkaper van dit moment noemen terwijl de naam Majka al is gevallen?

Rolland, nog een renner die ik hoger acht dan De Gendt. Drie keer top 10 in de Tour, twee keer etappewinst. Dáár moet je niet over badineren. Ik vermoed dat hij sowieso meer punten pakt dan De Gendt. Alleen maar mooi dat hij zich minder gaat focussen op etappewinst: ik heb bijvoorbeeld genoten van die rit in de Giro. Van Rolland zullen we vast nog wat moois zien dit jaar!
7 januari 2018 12:12
Dat moment dat Rolland Igor Anton in de hekken reed tijdens een bergsprint in de Tour staat nog steeds op m'n netvlies. Onsportieve renner die Rolland.
8 januari 2018 07:52
@ vluggejapie

Waar heb jij het nou over? Wie de betere/sterkere renner is, of de betere rittenkaper? Blijft een mening he, maar ga niet De Gendt afschrijven om zn Tour van afgelopen jaar en vervolgens Rolland omhoog prijzen vanwege zn top 10 plekken in de Tour tig jaar terug. Da's krom.

De Gendt zet zich standaard op een kwartier om dan via de lange vlucht boven te komen drijven. Dan vind ik mannen als Majka en Barguil voorlopig helemaal geen 'echte' rittenkapers. Majka doet vrijwel overal voor de prijzen mee, Barguil kan dat ook.
8 januari 2018 09:25
Dit waren 10 jaar geleden nog de renners die vol voor de bolletjestrui gingen, zou het mooi vinden als dat weer een groter doel zou worden, zoals de groene trui dat wel nog is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.