Piet Allegaert, Shari Bossuyt, Natourcriterium Roeselare
Foto: Cor Vos
dinsdag 20 juli 2021 om 16:10

Piet Allegaert, Shari Bossuyt, Natourcriterium Roeselare

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Piet Allegaert, Shari Bossuyt en het Natourcriterium van Roeselare.

Eerste grote ronde voor Piet Allegaert

Piet Allegaert maakt zich momenteel op voor de Vuelta, zo meldt Het Laatste Nieuws. Voor de West-Vlaming is het zijn eerste grote ronde. “Voor de Tour kwam ik helaas niet in aanmerking. Alleen als Christophe Laporte was uitgevallen, had ik de selectie gehaald. Maar ik ben heel blij dat de Vuelta mijn eerste grote ronde wordt”, aldus Allegaert.

Voor Allegaert is deze maand voorlopig één grote goednieuwsshow. De voormalige winnaar van de Eurométropole Tour zag eerder zijn contract bij Cofidis al met twee jaar verlengd worden. Dat gebeurde tijdens een hoogtestage met de ploeg in Isola 2000, waar hij tot afgelopen maandag verbleef. Nu staat de Tour de Wallonie op het programma.


Shari Bossuyt mee naar Tokio, maar niet om te koersen

Opvallend nieuwtje in diezelfde krant: Shari Bossuyt maakt met de Belgische selectie de verplaatsing naar Tokio, maar zal als alles goed gaat niet in actie komen. Bossuyt mag mee als invaller voor Jolien D’hoore en Lotte Kopecky, die de koppelkoers afwerken. “Ik weet al een jaar dat ik de verplaatsing naar Japan louter als invaller maak. Ik heb dat kunnen plaatsen en ga Jolien en Lotte zoveel mogelijk steunen”, aldus Bossuyt.


Mark Cavendish – foto: Cor Vos

Natourcriterium Roeselare strikt Cavendish, Teuns en Merlier

Vanavond gaat in Roeselare het enige Belgische Natourcriterium door. De organisatie moet zich wel houden aan een aantal coronamaatregelen. Zo is het aantal bezoekers beperkt en moeten de fans een mondmasker dragen en afstand houden.

De deelnemerslijst oogt desondanks indrukwekkend: groene trui Mark Cavendish en ritwinnaars Dylan Teuns en Tim Merlier zijn de publiekstrekkers. Verder zijn ook Tourgangers Edward Theuns, Jasper Philipsen, Tim Declercq, Jelle Wallays, Brent Van Moer en Jonas Rickaert present.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.