Piet Allegaert verruilt Sport Vlaanderen-Baloise voor Cofidis
foto: Cor Vos
vrijdag 18 oktober 2019 om 15:31

Piet Allegaert verruilt Sport Vlaanderen-Baloise voor Cofidis

Piet Allegaert zal volgend seizoen niet meer uitkomen voor Sport Vlaanderen-Baloise. De 24-jarige renner heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij het Franse Cofidis. “Ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van zo’n prestigieuze ploeg”, zo vertelt Allegaert in een vandaag uitgegeven perscommuniqué.

De sterke sprinter verzamelde de laatste seizoenen al heel wat ereplaatsen, maar hij moest lang wachten op zijn eerste profzege. In de voorbije Tour de l’Eurométropole was het echter raak: Allegaert bleek na een veelbesproken finale sneller dan Florian Sénéchal en Jasper Stuyven. “Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe ik me nu voel. Ik ben erg aangedaan door deze zege”, zo vertelde hij na afloop.

Allegaert begon zijn carrière in 2017 bij Sport Vlaanderen-Baloise, maar hij zal in 2020 en 2021 uitkomen voor een Franse formatie met WorldTour-ambities. “Cofidis is een van de beste Franse teams. Bij deze ploeg krijg ik de ruimte om een volgende stap te maken. Maar ik moet ook Sport Vlaanderen-Baloise bedanken, de ploeg gaf mij namelijk een kans als beroepswielrenner.”

Sprinttrein 
De taakverdeling voor komend seizoen is duidelijk: Allegaert moet sprintkanonnen Elia Viviani en Christophe Laporte zoveel mogelijk bijstaan, maar de Belg zal ook de nodige vrijheid krijgen. “Piet moet een belangrijke rol gaan spelen in de sprinttrein, maar hij kan zelf ook schitteren”, zo vertelt teammanager Cédric Vasseur. Allegaert is niet de eerste aanwinst van het ambitieuze Cofidis.

De sterke sprinter is alweer de negende nieuwkomer voor 2020. Eerder wist de ploeg al Europees kampioen Viviani, dienst sprintaantrekker Fabio Sabatini, klimmer Guillaume Martin, de zeer rappe Simone Consonni, Nathan Haas, Attilio Viviani (jawel, de broer van), Eddy Finé en de Spaanse klimmer Fernando Barceló aan te trekken.

Piet Allegaert wint de Tour de l’Eurométropole – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.