Pieter Serry mag mogelijke eerste Tourdeelname vergeten na aanrijding
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 13 juni 2024 om 11:41

Pieter Serry mag mogelijke eerste Tourdeelname vergeten na aanrijding

Pieter Serry komt voorlopig niet in actie voor Soudal Quick-Step. Gisteren werd bekend dat de coureur begin juni tijdens een trainingstocht is aangereden door een automobilist en als gevolg daarvan kampt met een zware hersenschudding. Serry stond op de longlist voor de Tour de France, maar zal nog een jaar langer moeten wachten op zijn Tourdebuut.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Serry kan zich weinig meer herinneren van zijn val: de Belg kwam pas weer bij op het moment dat hij in het ziekenhuis scans onderging. “Lichamelijk valt het mee”, vertelt Serry aan Het Nieuwsblad. “Behalve enkele kleine schaafwondjes is er verder niets te merken van mijn val. Mijn helm was toegetakeld en het kader van mijn fiets op twee plekken gebroken. Ik ben blij dat ik hem droeg.”

Er is alleen één probleem: Serry kan momenteel niet goed zien. “Mijn ogen werken momenteel niet synchroon samen. Ik heb een beetje dubbel zicht en het is niet duidelijk wanneer dat gaat beteren. Dat moet vanzelf genezen, maar de dokters kunnen me moeilijk zeggen wanneer ik weer normaal kan kijken. Dat is best frustrerend. Zo lang ik niet helemaal helder zie, kan ik uiteraard niet beginnen trainen.”

Onzekerheid
En dus ziet Serry een eventuele Tourdeelname – de eerste in zijn carrière – in rook opgaan. De trouwe helper stond op de longlist van Soudal Quick-Step voor de Franse ronde (29 juni-21 juli). De West-Vlaming zal nu nieuwe doelen moeten stellen. “Alleen is er nu die onzekerheid. Wanneer ga ik weer goed kunnen zien? Van zodra dat weer lukt, is er niets dat me tegenhoudt om weer te beginnen trainen.”

“Ik hoop deze week op de rollen te kunnen beginnen”, vervolgt Serry. “Wanneer ik weer de weg op kan, zal moeten blijken. Het is moeilijk om nieuwe doelen voorop te stellen, maar ik hoop dat ik in de zomer met de ploeg op hoogtestage kan en in het najaar weer de klassiekers of de Vuelta a España (17 augustus-8 september) kan rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.