Pieter Vanspeybrouck krijgt kans om ploegleider te worden: “Ik werd al snel enthousiast”
Vanspeybrouck (tweede van rechts) - foto: Cor Vos
vrijdag 22 oktober 2021 om 16:53

Pieter Vanspeybrouck krijgt kans om ploegleider te worden: “Ik werd al snel enthousiast”

Intermarché-Wanty-Gobert heeft bevestigd dat Pieter Vanspeybrouck zondag na de Ronde van Drenthe een punt zet achter zijn carrière en hij zijn fiets omruilt voor de ploegleiderswagen. De ervaren renner was vlot overtuigd toen hem werd voorgesteld om zich bij de staf van zijn huidige ploeg te voegen, vertelt hij in een perscommuniqué.

“Ik koers met veel passie en had nog geen concrete plannen voor na mijn carrière gemaakt”, zegt Vanspeybrouck in het persbericht. “Het management zag in mij een toekomstige sportdirecteur en ik werd al snel enthousiast om deze opportuniteit met beide handen te grijpen, want het was altijd al duidelijk dat ik mijn ervaring wou doorgeven. Het bijdragen aan mooie prestaties van het team is net wat me de voorbije jaren zo veel voldoening gaf.”

Daarvoor haalt de 34-jarige renner een anekdote aan uit de Tour de France van 2017. “Een van de mooie herinneringen uit mijn carrière is de Ronde van Frankrijk in 2017, waarin ik mezelf kon verrassen door bijvoorbeeld in de koninginnenrit naar Serre-Chevalier lang aan de zijde van Guillaume Martin te rijden en nog dertigste te finishen. Voor een klassiek type renner was dat een prestatie om trots op te zijn. Maar eigenlijk maakt mijn volledige carrière me gelukkig.”

Opgeheven hoofd
Zondag verschijnt hij dan ook met opgeheven hoofd aan de start van de Ronde van Drenthe. “Een trots gevoel dat waarschijnlijk met nostalgie gepaard zal gaan. Na de wedstrijd gaat mijn fiets enkel figuurlijk aan de haak, want ik kijk ernaar uit om op een ontspannen manier van fietstochtjes te blijven genieten. Ook het gezinsleven zal ik na deze carrièreswitch waarschijnlijk op een andere manier beleven.”

“Ik wil mijn familie bedanken voor de steun bij al mijn keuzes en kan niet wachten om aan deze uitdaging te beginnen. Ik ben zeer benieuwd naar het verloop van deze functiewissel, waarin ik mijn rustige karakter waarschijnlijk als belangrijke troef kan gebruiken. Mijn competitiegeest kan ik in mijn toekomstige rol zeker en vast nog kwijt. De grootste uitdaging lijkt me om mijn huidige ploegmaten en vrienden binnenkort te gaan sturen.”

“Boven op de vele positieve reacties van de renners boezemt het feit dat de ploegleiding me de tijd geeft om me in te werken me vertrouwen in. Ik kijk er echt naar uit om op een andere manier aan het succes van het team mee te werken”, aldus Vanspeybrouck.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.