zaterdag 17 december 2022 om 14:16

Pieterse pakt zege in sneeuwcross: “Gelukkig kon ik meestal mijn kracht goed kwijt”

Video Puck Pieterse was deze zaterdag ongenaakbaar in de Wereldbeker Val di Sole. Op het sneeuwparcours begon ze al snel aan een solo, die ze succesvol afrondde. “Gelukkig ben ik niet te hard gevallen vandaag, er waren een paar punten die heel glad waren”, aldus Pieterse, die later ook nog verscheen voor de camera van WielerFlits, in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat iedereen vandaag fouten heeft gemaakt”, zei de 20-jarige renster. “Gelukkig kon ik op de meeste plekken in de ronde mijn kracht goed kwijt. Nadat ik meer rondes had gereden, had ik ook wat meer grip. Ik wist waar ik door kon rijden en waar niet. Maar een aantal bochten werden gladder, dat is zeker.”

Wereldbekerleidster Fem van Empel kwam in Val di Sole hard ten val, waarna ze op moest geven. Puck Pieterse sluipt daardoor dichterbij in het klassement. Heeft ze nog hoop dat ze de eindwinst kan pakken? “We zullen zien hoe de volgende wedstrijden gaan. Fem heeft natuurlijk nog een grote voorsprong, ze kan zelfs wat wedstrijden overslaan. Ik zie wel hoe het gaat. Als ik nog wat wedstrijden win, is er wellicht wat mogelijk. De tijd zal het leren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.