woensdag 26 oktober 2022 om 08:51

Pieterse tevreden met derde plek in Woerden: “Lekker rondgereden”

Video Puck Pieterse deed dinsdagavond volop mee voor de zege in de Nacht van Woerden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. De jonge Nederlandse van Alpecin-Deceuninck bleek niet opgewassen tegen wereldkampioene Marianne Vos en winnares Blanka Kata Vas, maar van teleurstelling na afloop was geen sprake.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pieterse houdt een goed gevoel over aan haar optreden, liet ze na de finish weten in gesprek met WielerFlits. “Er werd vanaf het begin goed doorgereden. Ik nam de start voor mijn rekening en daarna nam Blanka goed over. We reden zo met z’n drieën weg. We kregen steeds meer voorsprong, waardoor het ook wat tactischer werd. Het ging er uiteindelijk om wie in de laatste ronde als eerste aan de technische passage zou beginnen. Dat was Blanka.”

In de slotronde probeerde Vas het voor een tweede keer en dit bleek wel de goede move. De Hongaars kampioene reed weg bij Vos en Pieterse en wist de wereldkampioene achter zich te houden. Pieterse strandde op een derde plaats. “Vas was iedere ronde erg sterk in de technische passage. Ze was de beste en heeft het heel erg mooi afgemaakt”, is de conclusie van Pieterse.

Het podium in Woerden – foto: Cor Vos

“Of ik mezelf iets kan verwijten? Ik had misschien iets harder moeten aanzetten na de bochten, maar dat zat er dit keer niet in”, reageert Pieterse al lachend. “Ik heb echt lekker rondgereden, het is een mooi rondje. Ik vind het helemaal goed zo.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.