Pijnlijke knie zit Eli Iserbyt dwars sinds Lokeren
foto: Cor Vos
maandag 12 oktober 2020 om 08:37

Pijnlijke knie zit Eli Iserbyt dwars sinds Lokeren

Eli Iserbyt moest in de Superprestige-cross van Gieten zondag genoegen nemen met de tweede plaats. Na de wedstrijd gaf de veldrijder aan dat hij nog kampte met een pijnlijke knie, die hij had opgelopen in Lokeren. “Tijdens de loopstroken moest ik af en toe inhouden van de pijn.”

In de veldrit van Lokeren, twee weken geleden, schoot Iserbyt uit zijn pedaal en botste met zijn linkerknie tegen zijn stuur. “Daardoor verschoof mijn knieschijf. In de binnenkant ervan stapelde zich vocht op en dat was best pijnlijk. Na een paar onderzoeken is beslist dat ik beter een aantal dagen rust nam. Daardoor heb ik tot donderdag amper getraind. Het was zelfs twijfelachtig of ik hier zou starten, maar ik wilde toch wat punten sprokkelen in de Superprestige.”

Dat de 22-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal de tweede plaats pakte achter Toon Aerts, was een meevaller. Toch hebben zijn knieproblemen voor een conditionele achterstand gezorgd, vertelde hij nog. “Niets aan te doen. Hopelijk ben ik snel weer de oude en kan ik opnieuw verder werken. Het is nu noodzaak om de komende weken toch wat zware trainingen in te lassen om snel beter te worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.