Pim Ligthart wint GP La Marseillaise
zondag 1 februari 2015 om 16:43

Pim Ligthart wint GP La Marseillaise

Pim Ligthart

Pim Ligthart heeft in Frankrijk de GP La Marseillaise op zijn naam geschreven. De Nederlander van Lotto Soudal kwam in het Zuid-Franse Marseille na een wedstrijd
van 139,7 kilometer als eerste over de finish door de sprint van een grote groep te winnen. Hij liet de Belgen Kenneth Vanbilsen (Cofidis) en Antoine Demoitie (Wallonie – Bruxelles) achter zich.

Het wedstrijdverloop verliep volgens een traditioneel patroon. Vijf renners probeerden met een lange vlucht een gooi te doen naar de zege. Naast de Belg Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert), maakten de Ier Conor Dunne (An Post-Chainreaction) en de Fransen Julien Duval (Armée), Steven Tronet (Auber 93) en Thomas Vaubourzeix (Veranclassic-Ekoi) deel uit van deze vluchtgroep.

De zes reden een maximale voorsprong van meer dan tien minuten bij elkaar. Onder aanvoering van de Franse ploegen AG2R La Mondiale en Bretagne-Séché Environnement zette het peloton de achtervolging in. De laatste vluchters werden op vijftien kilometer van het einde ingelopen.

Pim Ligthart
In de slotfase probeerden Sean De Bie (Lotto Soudal) en Davide Rebellin (CCC) nog een groepsprint te voorkomen, maar zij hadden geen succes. De 26-jarige Ligthart bezorgde Lotto Soudal vervolgens de eerste zege van het nieuwe seizoen.

flag-fr Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2015 (1.1)
Allauch – Marseille (139,7 km)

1. flag-nl Pim Ligthart (Lotto Soudal)
2. flag-be Kenneth Vanbilsen (Cofidis)
3. flag-be Antoine Demoitie (Wallonie-Bruxelles)
4. flag-be Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole)
5. flag-fr Jonathan Hivert (Bretagne-Séché)
6. flag-it Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert)
7. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen – Baloise)
8. flag-fr Maxime Renault (Auber 93)
9. flag-fr Benjamin Giraud (Team Marseille 13 KTM)
10. flag-es Amets Txurruka (Caja Rural-Seguros RGA)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.