Pim Ligthart wint Ronde van Drenthe
foto: Cor Vos
zondag 17 maart 2019 om 17:26

Pim Ligthart wint Ronde van Drenthe

Pim Ligthart heeft in Hoogeveen de Ronde van Drenthe op zijn naam geschreven. De renner van Direct Energie klopte na een wedstrijd van 217,6 kilometer zijn medevluchter Robbert de Greef (Alecto)

De zestigste editie van de Ronde van Drenthe kende wederom een parcours met de nodige kasseistroken en een meervoudige beklimming van de VAM-berg. Daarnaast zorgde de strijd tegen de elementen voor een extra moeilijkheidsgraad.

De wedstrijd werd gekleurd door een grote kopgroep, met daarin onder meer streekrenner Elmar Reinders (Roompot-Charles). Voor de laatste beklimming over de VAM-berg reed Reinders echter lek, waardoor hij gedwongen werd te achtervolgen.

Op de laatste keienstrook in de lokale ronde rond Echten ontsnapte Ligthart. Hij kreeg trainingsmaatje De Greef met zich mee. De twee reden een voorsprong van een halve minuut bij elkaar. De Est Aksel Nõmmela en de Let Emīls Liepiņš (beiden Wallonie Bruxelles) gingen in de achtervolging, maar kwamen niet tot bij de koplopers.

De twee Nederlanders zouden samen voor de overwinning gaan strijden. Aan de finish bleek Ligthart echter afgetekend de sterkste. De voormalig Nederlands kampioen klopte zijn vluchtmakker met enkele fietslengtes. De Italiaan Nicola Bagioli (Nippo Vini Fantini Faizanè) won de sprint van de achtervolgers en legde beslag op de derde plek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.