Pim Ronhaar gaat toch niet van start in Baloise Belgium Tour
foto: Cor Vos
woensdag 12 juni 2024 om 13:30

Pim Ronhaar gaat toch niet van start in Baloise Belgium Tour

Zoek vandaag in de openingstijdrit van de Baloise Belgium Tour niet naar Pim Ronhaar. De 22-jarige wegrenner annex crosser moet wegens koorts passen voor de vijfdaagse ronde, zo laat zijn ploeg Baloise-Trek Lions weten via sociale media.

Pim Ronhaar voelt zich niet goed en heeft last van koorts. Hij zal dan ook niet starten in de Baloise Belgium Tour”, geeft de Belgische formatie aan op Instagram. De ploeg zal dus niet met zeven, maar slechts zes renners beginnen aan de ronde: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, David Haverdings, Seppe Van Den Boer, Maarten Verheyen en Olivier Godfroid.

Voor Baloise-Trek Lions is het late wegvallen van Ronhaar een flinke sportieve aderlating, maar ook voor de renner zelf is het een streep door de rekening. Ronhaar was de voorbije weken namelijk uitstekend op dreef.

Sterke periode
Hij won vorige maand nog een etappe en het eindklassement in de Flèche du Sud, was dertiende in de Antwerp Port Epic en zette de snelste tijd neer in de proloog van de Tour de la Mirabelle. Afgelopen zaterdag wist Ronhaar zich ook te onderscheiden, door als zevende te finishen in Dwars door het Hageland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.