Pinot bevestigt goede vorm: “Ik maakte me wat zorgen”

vrijdag 12 juli 2019 om 08:25
Pinot bevestigt goede vorm: “Ik maakte me wat zorgen”

foto: Cor Vos

Er werd veel verwacht van Thibaut Pinot op La Planche des Belles Filles, aangezien de Fransman op een steenworp afstand is geboren van de Vogezen-klim. De kopman van Groupama-FDJ stelde ook niet teleur: hij was na Geraint Thomas de beste van de klassementsrenners. “En daar ben ik blij mee”, zo vertelde Pinot op de top.


De Fransman is deze Tour uit de startblokken geschoten, na een uitmuntende ploegentijdrit van Groupama-FDJ en enkele seconden tijdwinst in de etappe naar Épernay. En ook op La Planche des Belles Filles wist hij wat tijd te pakken op de concurrentie, na een ultieme sprint in de laatste honderden meters.

“Ik maakte me aanvankelijk wat zorgen, aangezien ik niet wist of ik wel aan de verwachtingen kon voldoen”, zo doelt hij op de massale steun tijdens de etappe. “De ploeg heeft echt geweldig gereden, maar ik wilde me niet laten meeslepen op de slotklim. Het was belangrijk om niet té enthousiast te worden.”

“De Tour duurt namelijk nog lang. Ik wil heel graag op het podium staan in Parijs, wat nog altijd mogelijk is”, aldus Pinot, die nu zevende staat in het klassement. Het verschil tussen titelverdediger Thomas en Pinot bedraagt slechts negen seconden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.