Pinot na eerste Alpenetappe: “Ik had geen geweldige dag”
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 08:33

Pinot na eerste Alpenetappe: “Ik had geen geweldige dag”

Thibaut Pinot was de sterkste klimmer in de Pyreneeën, maar in de eerste Alpenetappe kon de Fransman het verschil niet maken. De kopman van Groupama-FDJ verloor zelfs tijd op directe concurrent Egan Bernal. “Ik had geen geweldige dag”, zo liet Pinot weten aan de finish in Valloire.

Pinot moest op de Galibier vooral reageren op aanvallen van Team Ineos, aangezien ook titelverdediger Geraint Thomas versnelde. “Het doel was om de toppers te volgen”, aldus de winnaar op de Tourmalet. “Ik slaagde er niet in om met Bernal mee te gaan, die zeer sterk was. Maar ik wist wel de aanval van Thomas te beantwoorden.”

Pinot zakt in het klassement een plaatsje, maar de achterstand op zijn landgenoot Julian Alaphilippe bedraagt nog altijd 1:50. “Ik had geen geweldige dag, maar het is belangrijk om de etappe op een goede manier af te werken. Dat heb ik gedaan”, aldus de 29-jarige ronderenner, die nog twee Alpenetappes krijgt voorgeschoteld.

“Het is nu tijd voor twee aankomsten bergop, waar we meer actie mogen verwachten. Ik hoop ook op betere benen”, zo besluit Pinot. In de negentiende etappe koersen de renners over de Col de l’seran richting de slotklim naar Tignes, terwijl zaterdag de finish ligt op de slotklim van Val Thorens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.