Pinot rijdt minder koersdagen in voorbereiding op Tour
foto: Sirotti
zondag 31 december 2017 om 16:41

Pinot rijdt minder koersdagen in voorbereiding op Tour

Thibaut Pinot maakte eerder al bekend graag te deelnemen aan de Giro d’Italia. Ploegmanager Marc Madiot is echter van mening dat de Franse klimgeit zich volledig moet richten op de Tour de France, zo vertelt hij aan L’Équipe.

Afgelopen jaar reed Pinot zowel de Giro als de Tour. In de Franse grote ronde wist hij echter geen klinkende uitslagen te behalen. Dit jaar ziet Madiot hem graag in topvorm aan de start staan. “Het gaat om de ‘frisheid’. Vorig jaar mistte Thibaut dat, net als Arnaud (Démare, red.). Voor beide is de Tour het hoogtepunt van 2018. Na wat rekenwerk hebben we besloten dat, ongeacht de Giro, Pinot zal starten met een maximum van 32 koersdagen in de benen”, legt hij uit.

Tevens vertelt de Franse ploegleider dat het WK in Innsbruck een groot doel is van de 27-jarige klassementsrenner. Juist om die reden ziet hij Pinot liever niet ziet starten in de Italiaanse hoogmis. “Om hem fris te houden tot het einde van het seizoen denk ik dat hij beter niet in de Giro kan starten. Het is wel wat om op een eendagswedstrijd in te zetten, maar het is wel het wereldkampioenschap. Je moet wat risico’s nemen want een circuit zo zwaar als deze komt niet vaak langs.”

Pinot begint zijn seizoen tijdens de Tour du Haut-Var. Daarna rijdt hij de Ronde van Catalonië. Voor het eerst sinds 2013 zal hij niet aan de start van Tirreno-Adriatico staan.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
31 december 2017 17:10
Ik ben benieuwd!
31 december 2017 17:34
Heel verstandig! Wel jammer dat de rest van zijn programma nog niet vrij wordt gegeven :-(
31 december 2017 20:28
Mistte....
31 december 2017 21:21
@pjam4 volgens mij is zijn programma bij deze vrijgegeven. Max. 32 koersdagen voor de tour, als hij de giro rijdt blijven er weinig dagen over waarschijnlijk net genoeg voor Haut en Catalonië.
31 december 2017 22:21
@belofte: er staat niet letterlijk dat hij de Giro niet zal rijden, maar het komt er volgens mij wel op neer. Anders ook een raar item zonder nieuwswaarde: 'Het is nog steeds niet bekend of Pinot de Giro zal rijden, we weten alleen dat hij maximaal 32 koersdagen voor de Tour zal maken.'
1 januari 2018 15:47
De Giro ligt hem beter m, die wil hij. Maar van de Franse ploeg moet hij als Fransman opdraven. Het kan een brood mannetje zijn. Ik hoop dat de Giro tog nog een breder scala van toppers aan de start krijgt...
1 januari 2018 16:05
@ SaM: Breder scala dan alleen maar Dumoulin, Froome, Lopez, Aru, Yates, Chaves, Van Garderen, Meintjes + wellicht Pinot (?), Landa en Bardet. Jij bent duidelijk niet snel tevreden!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.