Pinot verliest dure tijd na fout op rotonde: “Het was een strontdag”

maandag 15 juli 2019 om 19:44
Pinot verliest dure tijd na fout op rotonde: “Het was een strontdag”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot was zo goed bezig in de Tour de France. Als beste klassementsrenner leek hij de eerste rustdag te halen, tot hij de boot miste in de waaierrit naar Albi. De schade voor de Franse kopman van Groupama-FDJ was 1 minuut en 40 seconden. “Wat kan ik zeggen? Het was gewoon een strontdag”, reageerde hij kort maar krachtig bij France 2.

Pinot wilde kort na de etappe niet verder praten. Hij is door het tijdverlies gezakt van de derde naar de elfde plaats in het klassement, op 2:33 van gele trui Julian Alaphilippe. Ploegbaas Marc Madiot reageerde tegenover Le Parisien uitgebreider. “Dit zijn momenten dat het minder perfect is”, aldus Madiot. “En dat was vandaag…”

Rotonde
“Blijkbaar hebben ze een rotonde links genomen waar ze rechts hadden moeten gaan. Van de twintigste plek reden ze toen opeens op de zestigste plek. En toen brak het”, legt Madiot uit. Ook favorieten als Jakob Fuglsang zaten daardoor aan de verkeerde kant van de medaille. “We kwamen nog wel terug tot op tien seconden, maar het miste nog dat beetje om aan te sluiten. Dat is ook koersen.”

Toch laten Madiot en Pinot het hoofd niet hangen. “De Tour is nog niet afgelopen. Het is eigenlijk amper begonnen. In principe is het verschil op de mannen van Team Ineos (Geraint Thomas en Egan Bernal, red.) 1:10”, duidt de manager. “Thibaut was erg teleurgesteld, die instelling is vrij goed nieuws.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.