Pinot wilde stoppen met koersen na opgave in Tour

maandag 29 juli 2019 om 18:27
Pinot wilde stoppen met koersen na opgave in Tour

Thibaut Pinot - foto: Cor Vos

Sporters zijn geen robots. Dat blijkt uit beelden van Thibaut Pinot die France 2 deelt via sociale media. De Franse kopman van Groupama-FDJ wilde na zijn opgave in de Tour de France stoppen met wielrennen. Dat blijkt uit een weergave van een gesprek tussen Pinot en ploegbaas Marc Madiot, kort na zijn opgave. De beelden komen uit de documentaire Avec Thibaut, die gisteren werd uitgezonden.


Pinot moest vroeg in de Alpenetappe naar Tignes (die later die dat geneutraliseerd werd) opgeven met een spierscheuring in zijn bovenbeen. Die blessure liep hij een dag eerder op in de rit naar Gap. In het hotel liet hij zijn emoties de vrije loop in het bijzijn van Marc Madiot, die eerder in de Tour nog de longen uit zijn lijf schreeuwde bij de ritoverwinning van Pinot op de Col du Tourmalet.

‘Ik stop ermee, ik kan niet meer’
“Wat heb ik gedaan om dit te verdienen?”, vraagt Pinot zich af. “Het is altijd hetzelfde. Het is gedaan, ik stop ermee. Ik kan niet meer.” Madiot probeert zijn kopman te kalmeren door op hem in te praten. “Nee, zeg dat niet. Zeg niet iets waar je morgen weer spijt van hebt. Je kan jezelf niets verwijten. Blijf alles goed doen en op een dag zal de deur opengaan.”

“Je hebt nog nooit opgegeven sinds je wielrenner bent. Je bent alles te boven gekomen. Je hebt altijd de moeilijkste momenten overwonnen”, aldus Madiot. “We laten je niet gaan. De ploeg is er voor jou. Je bent een grote speler. Het is verschrikkelijk, maar je gaat er nog een keer over nadenken en daarna zal je het loslaten. Morgen is er weer een dag.”

Documentaire
“Ik ben het zat”, sluit Pinot af in tranen. “Je hebt er genoeg van, maar het is normaal dat je het nu zat bent”, reageert Madiot. De volledige documentaire ‘Avec Thibaut’ van France TV Sport is hier te zien.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.