Piotr Havik maakt profdebuut bij Riwal-Readynez

Piotr Havik maakt profdebuut bij Riwal-Readynez

foto: Dirk Wolf

woensdag 16 oktober 2019 om 08:30

Riwal-Readynez blijft zich op de Nederlandse rennersmarkt begeven. Piotr Havik is namelijk de volgende die voor de Deense ProContinental-formatie gaat rijden, weet WielerFlits. De 25-jarige Zuid-Hollander hikt al jaren tegen zijn profdebuut aan, maar steeds bleef het er maar bij. In dienst van BEAT Cycling Club is het hem nu toch gelukt de stap omhoog te maken.

Havik doet het vooral erg goed in eendagswedstrijden. Zo won hij in het shirt van BEAT Cycling Club vorig jaar de Ronde van Overijssel (1.2) en verzamelde hij een heel batterij met ereplaatsen. Van hetzelfde laken een pak in 2019: in liefst 21 (!) eendagskoersen van 1.2-, 1.1 of het NK, reed de 25-jarige Havik een top 15-resultaat. Serieuze papieren om mee thuis te komen. De sterke hardrijder heeft vaak de pech dat hij aan de meet niet over de sterkste sprint beschikt en dus toont hij zich in de finales vaak bedrijvig. Tijdens de GP Stad Zottegem (1.1) werd dat beloond: na een ultieme aanval pakte Havik daar zijn eerste profzege.

Gezien het feit dat de tijd begon te dringen en er niet veel schot in de zaak zat bij de overige ploegen, koos Havik eieren voor zijn geld. Naast de aanbieding van Riwal-Readynez, was er namelijk ook interesse vanuit Vital Concept-B&B Hotels, Wanty-Gobert, Team NTT (wat nu Dimension Data is) en Israel Cycling Academy. Bij dat laatste team komt Katusha komend jaar aan boord en daar liep Havik in 2017 al eens stage. Maar net als bij NTT hing een mogelijk contract af van een aantal factoren.

Piotr Havik wint in Zottegem – foto: Cor Vos

Maandag meldden wij dat ook Elmar Reinders komende winter overstapt naar Riwal-Readynez. Eerder kon je hier ook al lezen dat Martijn Budding, Arvid de Kleijn en Nick van der Lijke ook richting Scandinavië trekken. Het totaal aan Nederlanders bij het team komt daardoor op vijf. Tot voor dit jaar reden er alleen maar renners uit Denemarken voor de ploeg, die pas sinds 2019 over een ProContinental-licentie beschikt. Dit seizoen reden er voor het eerst ook andere Scandinaviërs in de ploeg. Het grote doel van The Nordic Fighters, is om een wildcard te bemachtigen voor de Tour de France 2021. Die start in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.