Planckaert verwacht overgangsjaar voor Sport Vlaanderen-Baloise
Foto: Marcel Koch
donderdag 23 februari 2017 om 10:14

Planckaert verwacht overgangsjaar voor Sport Vlaanderen-Baloise

Sport Vlaanderen – Baloise staat erom bekend het ene Belgische talent na het andere af te leveren. De afgelopen jaren stoomde Walter Planckaert onder meer Sep Vanmarcke, Edward Theuns, Victor Campenaerts en Oliver Naesen klaar voor de profs. De ervaren ploegleider tempert voor komend seizoen echter de verwachtingen.

“Mirakels bestaan niet. We verliezen altijd onze beste renners en moeten die dan vervangen door jonge renners. Die hebben tijd nodig”, vertelt hij aan Sporza. “Ik wil de nieuwe lichting niet afbreken, maar de beloftecategorie was niet de sterkste die we al gehad hebben. Toch hebben jongens als Planckaert , Deltombe, Noppe, Declercq al mooie dingen laten zien dit seizoen. Het valt geweldig mee.”

Zijn ambitie is om opnieuw enkele renners door te laten stromen naar het hoogste niveau. “Ik zou na dit jaar graag weer een drietal renners afleveren aan WorldTour-ploegen”, geeft hij aan. “Dat zit erin voor Sprengers, Van Lerberghe en Capiot. En dan zou ons seizoen geslaagd zijn. Maar ik win ook wel graag eens een koers. Dat is ook nodig om je in de belangstelling te rijden.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
23 februari 2017 10:16
Vandaar dat ze nu Sport Vlaanderen heten en geen topsport Vlaanderen?
23 februari 2017 10:26
lol@azh
23 februari 2017 10:34
Azh +1 hha
Dit is wel een prachtige ploeg voor de Belgen mooi podium voor die jongens om zich te ontwikkelen.
Hopen dat roompot dit voor de Nederlandse renners kan worden
23 februari 2017 10:39
edit redactie: dergelijke reacties mag je achterwege laten
23 februari 2017 10:59
Die Capiot lijkt mij wel rijp voor een stap omhoog. Een snelle en sterke renner die zeker in 't Vlaamse werk goed uit de voeten kan komen.
23 februari 2017 11:10
Bertjeeeeeeee

Om te reageren moet je ingelogd zijn.