Plannen voor Hammer Colombia verlegd naar 2021

zaterdag 12 oktober 2019 om 11:39
Plannen voor Hammer Colombia verlegd naar 2021

foto: Cor Vos

Plannen om de Hammer Series ook naar Colombia te brengen, zijn opgeschoven naar 2021. Toen duidelijk werd dat de geplande wedstrijd komend seizoen niet kon doorgaan, werden de pijlen op een jaar later gericht.

Medio juni kondigde de organisatoren aan dat de Hammer Series komend seizoen naar Colombia trekt. Deze eerste editie van de Hammer Colombia moest begin van het jaar plaatsvinden, van 7 tot en met 9 februari in Pereira. Ook zouden de vrouwen daar voor het eerst een Hammer Series afwerken. De Colombiaanse wielerbond lag echter dwars: de vereiste documentatie bleek te laat aangeleverd en de data conflicteerden met de nationale kampioenschappen en de Tour Colombia.

In een persrelaas laat de organisatie van de Hammer Series nu weten dat zij blijft werken aan de uitbreiding van het evenement, waaronder aan het mogelijk maken van de Hammer Colombia in 2020. Eerder deze week werd tevens aangekondigd dat ook de Hammer Series van Stavanger wordt uitgebreid met een vrouwenwedstrijd. De vrouwen rijden op dezelfde dagen en op hetzelfde parcours als de mannen tijdens de wedstrijd die wordt gehouden van 22-24 mei.

Voor dit weekend stond eigenlijk de Hammer Hongkong op het programma, maar de organisatie moest het evenement noodgedwongen afgelasten. De politieke onrust in de Chinese regio vormt de aanleiding voor het afblazen van de wedstrijd. De beslissing om een streep te zetten door de koers betekende dat de Hammer Series van 2019 gewonnen werd door Jumbo-Visma.

Hammer Series 2020
flag-no Hammer Stavanger (22-24 mei)
flag-nl Hammer Limburg (7-9 augustus)
flag-hk Hammer Hongkong (10-11 oktober)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair