Plantur-Pura hoopt dit jaar op deelname aan grote ronde
foto: Plantur-Pura
dinsdag 15 februari 2022 om 13:51

Plantur-Pura hoopt dit jaar op deelname aan grote ronde

Plantur-Pura, de overkoepelende continentale vrouwenploeg van de gebroeders Roodhooft, zit in de lift. De formatie werd onlangs al uitgenodigd voor grote wedstrijden als Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar de ploeg droomt van meer: deelname aan een grote ronde.

Als het aan Philip Roodhooft ligt, zien we de vrouwen van Plantur-Pura dit jaar deelnemen aan de Giro Rosa, Le Tour de France Femmes of de Challenge by la Vuelta. “We hebben sinds de start van de ploeg geleidelijke progressie geboekt. Dat willen we in 2022 voortzetten. We zijn ambitieus, maar willen geen stappen overslaan. Het feit dat we voor meerdere WorldTour-wedstrijden zijn uitgenodigd, is een mooie bevestiging.”

“We zijn heel erg blij met het gegeven dat we onze teamkleuren kunnen laten zien in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. We hopen ook aan de start te staan van Strade Bianche. We hebben al een heel mooi programma, maar het is daarnaast ook onze ambitie om aan de start te verschijnen van een grote ronde. Dat zou een absoluut hoogtepunt zijn van het seizoen”, is Roodhooft ambitieus.

Onder meer Ceylin del Carmen Alvarado, Manon Bakker, Sanne Cant, Yara Kastelijn, Puck Pieterse, Annemarie Worst, Aniek van Alphen en Inge van der Heijden komen gedurende het wegseizoen uit voor Plantur-Pura. De formatie begint zijn wegcampagne op 27 februari in Omloop van het Hageland.

Kastelijn en Van der Heijden – foto: Plantur-Pura

Selectie flag-be Plantur-Pura voor 2022
flag-nl Aniek van Alphen
flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-be Kim De Baat
flag-nl Manon Bakker
flag-be Sanne Sant
flag-ie Imogen Cotter
flag-gb Millie Couzens
flag-be Kiona Crabbé
flag-at Ronja Eibl
flag-be Justine Ghekiere
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Puck Pieterse
flag-at Christina Schweinberger
flag-de Laura Süßemilch
flag-be Marthe Truyen
flag-be Julie Van de Velde
flag-be Karen Verhestraeten
flag-be Julie De Wilde
flag-nl Annemarie Worst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.