Plantur-Pura maakt dit jaar debuut in Parijs-Roubaix voor vrouwen
Sanne Cant en Ceylin del Carmen Alvarado - foto: Cor Vos
maandag 17 januari 2022 om 18:13

Plantur-Pura maakt dit jaar debuut in Parijs-Roubaix voor vrouwen

Plantur Pura zal dit jaar deelnemen aan de tweede editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen. De vrouwenformatie van de gebroeders Christoph en Philip Roodhooft zou eigenlijk vorig jaar al deelnemen aan de eerste editie van de kasseiklassieker, maar besloot zich in een later stadium terug te trekken.

De selectie van Plantur-Pura bestaat uit voornamelijk veldrijdsters. De eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen vond vanwege de coronacrisis plaats in het najaar van 2021, en dit botste kortom met de veldritkalender. Door de verplaatsing van de wedstrijd naar de maand oktober was de ploeg genoodzaakt om de wildcard terug te geven.

Dit jaar is de formatie van onder meer Sanne Cant, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Inge van der Heijden wel gewoon van de partij, nu Parijs-Roubaix weer in het voorjaar zal plaatsvinden.

Op zaterdag 16 april strijden de vrouwen om de zege in Parijs-Roubaix, een dag later is het de beurt aan de mannen. De ASO besloot vandaag zijn wildcards uit de delen voor de editie van 2022.

Geef een reactie