Ploeg Greg Van Avermaet stelt reis naar Strade Bianche uit

woensdag 4 maart 2020 om 11:06
Ploeg Greg Van Avermaet stelt reis naar Strade Bianche uit

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet en zijn teamgenoten van CCC zouden vandaag naar Italië afreizen, maar dit is niet gebeurd. De ploeg zou normaal gesproken donderdag het parcours van Strade Bianche verkennen, maar dit plan is geschrapt, zo meldt het ANP. Bij Jumbo-Visma wordt de knoop vandaag doorgehakt.

Veel evenementen in Italië staan vanwege de uitbraak van het coronavirus onder druk. Onder die evenementen vallen ook de wielerkoersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico. Het licht staat voorlopig nog altijd op groen, maar het noorden van het land geldt inmiddels als risicogebied en de Italiaanse regering is van plan voor de komende dertig dagen om een streep te zetten door alle sportevenementen waarbij publiek binnen een meter van elkaar staat.

CCC heeft daarom besloten renners, begeleiders en materiaal nog niet naar Italië te sturen. “We houden onze renners een extra dag thuis”, zegt de woordvoerster. “We wachten het nieuws en de verdere ontwikkelingen af.”

Bij Jumbo-Visma wordt woensdag de knoop doorgehakt omdat de bus en auto’s van de ploeg op pad moeten. De renners zouden sowieso pas donderdag richting Italië gaan.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.