Ploeg Jetse Bol naar Vuelta, geen wildcard Roompot-Nederlandse Loterij
foto: Léon van Bon
maandag 27 maart 2017 om 12:21

Ploeg Jetse Bol naar Vuelta, geen wildcard Roompot-Nederlandse Loterij

De organisatie van de Vuelta a España 2017 heeft bekendgemaakt welke ProContinentale teams op basis van een wildcard mogen deelnemen aan de derde en laatste grote ronde van het seizoen. Cofidis, Caja Rural-Seguros RGA, het nieuwe Aqua Blue Sport en de Colombiaanse ploeg Manzana Postobón zijn de gelukkigen.

Kans voor drie Nederlanders
Door het uitnodigen van de vier ploegen, komt het totaal – samen met de achttien WorldTour-formaties – op 22 teams. Namens de ploegen die deelnemen op basis van een wildcard, mogen Jetse Bol (Manzana Postobón), Michel Kreder en Peter Koning (beiden Aqua Blue Sport) zich mogelijk opmaken voor een grote ronde. Voor de laatst genoemde kan het zelfs zijn debuut zijn. Roompot-Nederlandse Loterij kreeg geen uitnodiging voor de door de ASO georganiseerde Vuelta.

Deelnemende ploegen flag-es Vuelta a España 2017
flag-fr AGR2 La Mondiale
flag-kz Astana
flag-bh Bahrain-Merida
flag-us BMC
flag-de Bora – Hansgrohe
flag-us Cannondale-Drapac
flag-za Dimension Data
flag-fr FDJ
flag-ch Katusha – Alpecin
flag-be Lotto Soudal
flag-nl LottoNL-Jumbo
flag-es Movistar
flag-au Orica-Scott
flag-be Quick-Step Floors
flag-gb Sky
flag-de Sunweb
flag-us Trek – Segafredo
flag-ae UAE Emirates

Wildcards
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-fr Cofidis
flag-co Manzana Postobón

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2017 12:25
Twee nieuwe PCT-ploegen die qua prestaties nou niet veel indrukwekkends hebben laten zien. Aparte keuze. Vind dat een beetje jammer tegenover ploegen die al jaren PCT zijn en nog geen kans hebben gekregen in een grote ronde. En als ze zo graag Colombiaantjes willen, hadden ze ook Androni kunnen uitnodigen met Bernal en Torres.
27 maart 2017 12:25
Huh en geen Direct Energie en Delko Marseille met de Franse start. Zeker dat team van Bol is een grote verrassing.
27 maart 2017 12:30
Had toch het idee dat roompot goede kans maakte dit jaar. Zonde. Wel mooi voor bol, reed sterk in Catalonië
27 maart 2017 12:34
Jammer dat Cofidis de Vuelta sponsort. Daardoor doen ze altijd mee, maar ze sturen zelden een goede selectie. Volgens mij leeft de Vuelta sowieso niet echt in Frankrijk, aangezien ook AG2R en FDJ niet vaak een echt sterke ploeg naar Spanje laten afzakken.
27 maart 2017 12:35
Savio is again not amused. :p
27 maart 2017 12:37
Dus 2 nieuwe ploegen, die hooguit tot de middenmoot van de PCT horen, krijgen de voorkeur boven subtoppers die al langer meedraaien? Spanje en logica is écht geen gelukkig huwelijk...

Anderzijds zullen Blythe en Molano het aantal sprinters (relatief gezien) flink opkrikken :p
27 maart 2017 12:42
Leuke verassingen al denk ik dat Wanty of Roompot meer kwaliteit te bieden hebben hiervoor.
@MM Cofidis heeft met moncoutie toch een aantal keer de bergtrui gewonnen en vind ze doorgaans een van de meer zichtbare ploegen in acht nemende dat het een PC team is.
27 maart 2017 12:44
Geen idee wat Aqua Blue en Manzana Postobon hier komen doen. Ik had veel liever Androni en Delko (met 3 Spanjaarden) aan de start gezien.
27 maart 2017 12:46
Aqua Blue Sport kan een mooie selectie op de been brengen hoor. Je moet je niet blind staren op het Roompot cauvinisme.

Manzana reed in Catalonië ook betere uitslagen dan Roompot. Verder wordt Roompot ondanks de geringe prestatie voor praktisch het hele voorjaar uitgenodigd. Waar dat op gebaseerd is?
27 maart 2017 12:47
Geen Direct-Energie mag wel een verrassing heten. Zeker met die ritzege van Calmejane vorig jaar. Manzana is wel een mooie ploeg, ook heel leuk voor Jetse.
27 maart 2017 12:50
Schandalig! Direct Energie met een ritzege vorig jaar en een geweldig jaar tot nu toe. Aqua Blue en Manzana rijden geen deuk in een pakje boter. Had dan Delko of Androni uitgenodigd die veel betere teams hebben
27 maart 2017 12:53
Man man man. Deze keuze van wildcard is gewoon niet WT waardig..... kansloze organisatie
27 maart 2017 13:04
@r525
Daarom zijn het ook proconti teams.
27 maart 2017 13:35
@r525
Aqua Blue kan 7 man op de been brengen die vorige jaar nog WT reden...
27 maart 2017 14:03
Lijkt me toch een hoofddoel voor Jetse om minstens een dag in de blauwe bollentrui rond te fietsen.
27 maart 2017 14:10
Ik ken een paar Nederlandse ploegen waar ze wel wat klimmers kunnen gebruiken en dan zit er een NL'er bij een Columbiaanse ploeg. Heb me er over verbaasd deze week...
27 maart 2017 14:10
Ik wil niet pleiten voor een wildcard voor Roompot, maar toch is deze keuze belachelijk. Manzana heeft in Catalonië aangetoond een zeer middelmatig team te hebben. Daarnaast hebben ze ook minder aanvalslust laten zien waarmee ze hun fysieke tekorten konden verbloemen. Androni, Nippo, Direct Energie, Roompot en zelfs UHC kunnen stuk voor stuk een beter team op tafel leggen. Zal me niks verbazen als alleen Jordi Simon de eindstreep haalt.
27 maart 2017 14:13
@Colbrelli
Ik ben bang dat je Manzana Postobon en Soul Brasil door elkaar haalt.
27 maart 2017 14:18
Ik zie het ja, in dat geval vind ik de keuze nog opmerkelijker.
27 maart 2017 14:29
Ik gun het deze ploegen, maar ik ben er niet zo'n voorstander van om direct in het eerste PCT jaar al te laten debuteren in een grote ronde. Laat eerst maar eens een seizoen prestaties neerzetten en het team sterker maken en dan in een grote ronde laten debuteren. Wat dat betreft zou Roompot een geschikte kandidaat geweest zijn. En ook Delko heeft zich dit jaar ook dusdanig versterkt dat een uitnodiging zou kunnen. Dus opvallende uitnodigingen.
27 maart 2017 15:44
Ik had niet verwacht dat Manzana Postobón dit jaar al naar de Vuelta zou mogen. Ja van mij mag het, maar ik denk dat die ploeg ook een prima programma kan rijden dat vol genoeg is en genoeg mogelijkheden biedt om voor de jongelingen ervaring op te doen op hoog niveau en waar de sponsoren ook al tevreden mee zijn. Dit is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Piedra, Vilela, Bol, Molano, Bohorques, Reyes, Aguirre, Osorio, Suaza. zou al een mooie selectie zijn.
Laat zien dat de organisatie ploegen met visie steunt? Die lijkt wat te ontbreken bij een ploeg als Delko.

@Colbrelli, waarom? Waarom zelfs opmerkelijker dan Funvic?
@Johnny7, ik zou Bol geen klimmer noemen. Het is overigens Colombiaanse
27 maart 2017 16:26
Androni heeft een mooie ploeg, maar veel van hun renners zijn nog erg jong. Als ze dit jaar als beste Italiaans team uit de bus komen, kan RCS volgend jaar niet om hen heen.
27 maart 2017 17:23
@johnny7
Bol is nou niet bepaald een klimmer, dat bleek ook wel tijdens zijn Rabobank-jaren.
27 maart 2017 18:36
@tendam

Zo slecht klimt Jetse Bol niet. Ik denk zelfs dat de meeste renners niet aan hem kunnen tippen en hem niet nadoen op 1 wiel bergop, dat dan wel. Google maar eens Jetse Bol wheely 5 minuten, dan krijg je een best indrukwekkend filmpje te zien.
27 maart 2017 18:48
Cofidis en Caja Rural zijn zekerheidjes. Verder kan ik me voorstellen dat ze geen PCT ploeg selecteren die al een andere grote ronde gereden heeft. Zelfs WT ploegen hebben soms grote moeite een volwaardig team te sturen. Van de ploegen die wel in aanmerking komen scoorde Roompot in Catalonië niet beter dan Manzano. Aqua heeft 'klinkende' namen, maar die hebben nog niet veel laten zien dit jaar. Dat blijft dus een gok.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.