Ploeg Lefevere gaat volgend seizoen Quick-Step-Alpha Vinyl heten
foto: Cor Vos
maandag 12 juli 2021 om 14:39

Ploeg Lefevere gaat volgend seizoen Quick-Step-Alpha Vinyl heten

Quick-Step Floors is in 2022 de titelsponsor van de ploeg van Patrick Lefevere. Daarbij wordt het product Alpha Vinyl toegevoegd aan de teamnaam. Dat is bekendgemaakt op een online persconferentie op de tweede rustdag van de Tour de France. Eerder werd al bekend dat Deceuninck na dit seizoen stopt als hoofdsponsor.

“Ik ben hier om te vertellen dat Quick-Step Floors onze hoofdsponsor is in 2022”, begon Lefevere het persmoment met een kort statement.

De ploegbaas werd daarna aangevuld door Bart Peeters van Quick-Step Floors. “We zijn trots dat ons verhaal voortgezet wordt. We hebben de samenwerking met de ploeg al met zes jaar verlengd en volgend jaar jaar wordt de ploegnaam Quick-Step-Alpha Vinyl. Dat is een collectie van Quick-Step van vinylvloeren, die we zo extra in de markt kunnen zetten.”

Soudal
Ook kwam afgelopen week via Belgische media naar buiten dat Lefevere voor 2023 al een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden. Dat gaat om Soudal, de huidige co-sponsor van Lotto Soudal, waar het bedrijf nog een contract heeft dat eind 2022 afloopt. Daarna stapt het over naar de ploeg-Lefevere.

Over die mogelijke deal werd op het persmoment wel gesproken, tot ongenoegen van Lefevere. “Quick-Step is grote naam voor 2022 en daar wil ik niet meer aan toevoegen”, geeft hij aan. “Ik ben hier om over 2022 te praten, niet over 2023. Ik word een beetje moe van al die vragen. Als je meer daarover wil vragen, voel je vrij, maar ik ga er niet op antwoorden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.