Ploeg van Benoot en Van Wilder begint 2020 met zes ploegleiders
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 19 december 2019 om 11:51

Ploeg van Benoot en Van Wilder begint 2020 met zes ploegleiders

Team Sunweb heeft de lijst met ploegleiders voor 2020 op papier. Arjan Ribbers is de laatste toevoeging aan de staf. Er zijn redelijk veel wijzigingen, omdat Arthur van Dongen naar Jumbo-Visma vertrokken is en ook Aike Visbeek geen deel meer uitmaakt van de staf.

Ten opzichte van vorig jaar zijn Michiel Elijzen, Marc Reef, Luke Roberts en Matt Winston gebleven bij de hoofdmacht van Team Sunweb. De Duitser Sebastian Deckert komt over van de beloftenploeg, waar hij vorig jaar actief was als ploegleider.

Arjan Ribbers is de zesde en laatste nieuwkomer binnen de staf. Hij was afgelopen seizoen nog werkzaam als ploegleider van Sensa-Kanjers voor Kanjers, een nationale wielerploeg. Ook heeft Ribbers jarenlang gewerkt voor fietsenmerk Specialized.

Albert Timmer en Roy Curvers
Oud-Sunweb-renner Albert Timmer treedt vanaf 2020 toe tot de ploegleiderstaf van de vrouwenploeg, samen met Hans Timmermans. Roy Curvers gaat in zijn eerste jaar als ex-prof aan de slag bij de beloftenploeg. Zijn mede-ploegleider daar is Bennie Lambregts.

Team Sunweb presenteert ook nog Harm Ubbens, een expert op het gebied van aerodynamica en innovatie. Hij haalde zijn master Aerospace Engineering aan de TU Delft en werkte onlangs bij de BikeValley windtunnel in België.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.