Ploegarts licht doodsoorzaak Lambrecht toe: “Er was een wonder nodig”
foto: Cor Vos
woensdag 7 augustus 2019 om 19:14

Ploegarts licht doodsoorzaak Lambrecht toe: “Er was een wonder nodig”

Bjorg Lambrecht is gestorven aan zwaar leverletsel na zijn val in de derde etappe van de Ronde van Polen. Dat meldde ploegarts Maarten Meirhaeghe in een persrelaas van Lotto Soudal. “Bjorg heeft de grootst mogelijke pech gehad door de manier waarop hij ten val gekomen is.”

Lambrecht overleed maandag aan de gevolgen van een valpartij in de Ronde van Polen. Na 48 kilometer raakte hij van de weg af, kwam terecht in een gracht en botste op een duiker, een betonnen buis. “Bjorg is overleden aan een grote scheur van de lever die een massieve inwendige bloeding veroorzaakt heeft”, laat Meirhaeghe weten, twee dagen na de noodlottige valpartij. “Ten gevolge daarvan heeft Bjorg een hartstilstand gekregen.”

“Bjorg heeft de grootst mogelijke pech gehad door de manier waarop hij ten val gekomen is. Bij dergelijke inwendige bloeding is een wonder nodig, een wonder dat Bjorg niet gegund was… De plaats en het tijdstip hadden geen invloed op de gevolgen. Zelfs mocht dergelijk letsel zich in een ziekenhuis voltrokken hebben, is de kans op een slechte afloop reëel”, aldus de ploegarts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.