Ploegartsen pleiten voor afgelasting Italiaanse voorjaarskoersen

woensdag 4 maart 2020 om 11:22
Ploegartsen pleiten voor afgelasting Italiaanse voorjaarskoersen

foto: Cor Vos

De ploegdokters van veertien wielerploegen hebben in een open brief gevraagd de wedstrijden Strade Bianche (7 maart), Tirreno-Adriatico (11 tot en met 17 maart) en Milaan-San Remo (21 maart) af te gelasten. Gezondheid van renners, staf en toeschouwers zou prioriteit moeten hebben, stellen ze.

Het Laatste Nieuws schrijft dat artsen van onder meer Lotto Soudal, Jumbo-Visma, CCC, Sunweb, EF Pro Cycling, Bahrain-McLaren en Team INEOS de open brief tekenden. “Het COVID-19-virus kan een impact hebben op de gezondheid van de renners”, schrijven de artsen. “Andere sporten annuleren massaal evenementen. Er is geen reden voor de organisatie om renners in gevaarlijke situaties te brengen.”

“Bij een valpartij waarschijnlijk naar een ziekenhuis buiten Italië moeten worden gebracht. Italiaanse ziekenhuizen zitten namelijk in het midden van een uitbraakperiode en de werkdruk is er erg hoog. De organisatie heeft hiervoor nog geen plan gecommuniceerd.”

Elk jaar worden renners ziek tijdens een rittenkoers als Tirreno-Adriatico. De vraag is dan of het hele team in quarantaine moet en voor hoe lang. De wedstrijd zou zo helemaal onthoofd worden. De organisatie heeft hieromtrent nog geen plan bekendgemaakt”, bepleiten de artsen. “Als renners en staf mogelijk in quarantaine terechtkomen, terwijl van sommige teams in de Emiraten nog mensen vastzitten, wordt het voorjaar van een team gehypothekeerd, net als hun voorbereiding op belangrijke races als de Giro en de Tour.”

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair