Ploegen geven medische updates van gevallen Mohoric, Küng, Bol en Covi na Ronde van Vlaanderen
Matej Mohoric - foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2024 om 19:26

Ploegen geven medische updates van gevallen Mohoric, Küng, Bol en Covi na Ronde van Vlaanderen

Matej Mohoric speelde tot diep in de finale nog een rol van betekenis in de Ronde van Vlaanderen, maar haalde de finish niet als gevolg van een valpartij. De kopman van Bahrain Victorious moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij niets gebroken had. Wel is er flink wat schade bij de Sloveen.

Volgens Bahrain Victorious heeft Mohoric een spier- dan wel peesblessure overgehouden aan de valpartij. Daarnaast moest zijn elleboog gehecht worden wegens een diepe snijwond. Het is daardoor nog niet duidelijk of Mohoric fit genoeg is voor Parijs-Roubaix van volgende week. De medische staf zal zijn fysieke staat in de gaten houden.

Stefan Küng kwam in de voorfinale ten val, moest vervolgens in de achtervolging maar miste de slag en kon daardoor een goede uitslag vergeten. “Ik had geen kans om die valpartij te vermijden. Mijn wedstrijd was daarna voorbij, dus moest ik schakelen. Ik zette toen mijn volle focus op Roubaix”, vertelde hij kort na afloop. Küng eindigde uiteindelijk als 41ste op meer dan vier minuten van Van der Poel.

Ook de Nederlander Cees Bol ging onderuit in de Ronde van Vlaanderen. De coureur van Astana Qazaqstan kon niet verder en bleek uiteindelijk vooral schaafwonden over te hebben gehouden aan de valpartij. Bij diezelfde crash lag Alessandro Covi van UAE Emirates lang op de grond. De Italiaan werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar hij bleek niets gebroken te hebben.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.