Ploegentactiek BORA-hansgrohe pakt goed uit: “Trots op het hele team”
foto: Cor Vos
maandag 29 april 2019 om 08:46

Ploegentactiek BORA-hansgrohe pakt goed uit: “Trots op het hele team”

Ploegleider Enrico Poitschke van BORA-hansgrohe mocht zondag na afloop van Luik-Bastenaken-Luik twee van zijn renners feliciteren met een podiumplaats. “Iedereen volgde het plan en de tactiek perfect, waardoor alles op zijn plaats viel”, klinkt de trotse Duitser.

Waar Davide Formolo in het zog van winnaar Jakob Fuglsang stand hield voor plaats twee, was Maximilian Schachmann de snelste van de  achtervolgende groep. “Toen Fuglsang aanviel, moest ik wel op zijn wiel springen”, aldus Formolo. “Ik ben nog lang bij hem kunnen blijven, maar hij was gewoon de sterkste vandaag. Desondanks hebben we als ploeg een goede koers gereden.”

Terwijl Formolo vooraan vocht voor zijn tweede plaats, was het Schachmann die in de achtervolging juist aan het sparen was. “Toen Davide (Formolo, red.) zijn klasse toonde tijdens de laatste beklimming, zat ik in het laatste wiel om mijn benen te sparen voor de sprint”, licht de Duitser toe. “Het hele team heeft vandaag (zondag, red.) uitstekend gekoerst. Tweede en derde in een monument is een geweldig resultaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.