Ploegentijdrit Vårgårda prooi voor Trek-Segafredo

zaterdag 17 augustus 2019 om 17:12
Ploegentijdrit Vårgårda prooi voor Trek-Segafredo

foto: Cor Vos

In Zweden heeft Trek-Segafredo de Vårgårda WestSweden TTT gewonnen. In de 35,6 kilometer lange ploegentijdrit was de formatie, met Ellen van Dijk in de gelederen, veel te sterk voor de concurrentie. Canyon-SRAM strandde op 25 seconden als tweede, Team Sunweb moest 46 seconden toegeven.

Vooraf werd de Amerikaanse formatie al als een van de favorieten aangeduid. En ploegleidster Ina Yoko Teutenberg kon tevreden zijn met het optreden van haar rensters. De ploeg haalde vlak voor de finish het drie minuten eerder gestarte CCC-Liv in en uiteindelijk werd een tijd van 43’53” op de tabellen genoteerd. Goed voor een gemiddelde snelheid van 48,7 kilometer per uur.

Dit was veel te snel voor Canyon-SRAM, nochtans de laatste wereldkampioen in deze discipline. Met een renster minder kon de Duitse ploeg echter niet opboksen tegen Trek-Segafredo. De bontgekleurde formatie moest 25 tellen toegeven. Team Sunweb, dat de derde plaats in de wacht sleepte, had 46 seconden meer nodig. Boels-Dolmans, de afgelopen drie jaar winnaar van de ploegentijdrit, eindigde nu op plaats vier op respectabele afstand van het podium.

Morgen vindt in en om Vårgårda de traditionele wegrit plaats. In de 145,3 kilometer lange wedstrijd zijn naar goede traditie diverse typisch Zweedse gravelstroken opgenomen.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.