Ploeggenoot Oliver Naesen mist Strade Bianche vanwege positieve coronatest

vrijdag 31 juli 2020 om 23:00
Ploeggenoot Oliver Naesen mist Strade Bianche vanwege positieve coronatest

Silvan Dillier -foto: Cor Vos

Silvan Dillier moet Strade Bianche aan zich voorbij laten gaan. De 29-jarige Zwitser heeft volgens Blick vlak voordat hij afreisde naar Italië twee keer positief getest op het coronavirus. De renner van AG2R La Mondiale moet nu tien dagen in quarantaine. De Franse formatie gaat daarom met slechts zes renners van start.

“Ik zit er mentaal helemaal doorheen”, reageerde Dillier, die naar eigen zeggen geen symptomen heeft. “Ik ben de gezondste persoon op aarde. De afgelopen dagen heb ik meerdere tests ondergaan en deze zijn allemaal negatief. Zelfs bij een bloedtest waren alle waarden goed.”

De gefrustreerde Dillier zit vol onbegrip. “Ik kan niemand meer aansteken,” stelt hij. “Het hele gezondheidssysteem is een grote grap. Naar mijn mening is op het randje om gezonde mensen op te sluiten”, stelt hij. “Het klopt gewoon niet.”

Zijn vrouw en collega’s zouden negatief getest hebben op het virus. Desalniettemin moet Dillier nu samen met zijn familie uit voorzorg in quarantaine. Een voorgenomen optreden in de Ronde van Polen – die aanstaande woensdag van start gaat – lijkt hierdoor eveneens van de baan. Het is onbekend wanneer hij weer aan wedstrijden deel kan nemen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.