Ploegleider Corti: “Schande dat Atapuma is ‘weggepest’ uit kopgroep”
donderdag 1 augustus 2013 om 22:33

Ploegleider Corti: “Schande dat Atapuma is ‘weggepest’ uit kopgroep”

Darwin Atapuma

foto: Sirotti

Colombia-manager Claudio Corti was naar eigen zeggen geschokt over het etappeverloop in de vijfde rit van de Ronde van Polen. Zijn renner Darwin Atapuma zou zijn ‘weggepest’ uit de kopgroep. De klimmer werd door zijn vluchtgenoten erg onder druk gezet om de groep te verlaten, omdat hij te dicht in het klassement zou staan. Dit terwijl Atapuma vijf minuten achterstand had op de leider.

“Het is schandelijk wat er vandaag is gebeurd”, zegt een boze Corti op de website van zijn ploeg. “De ploegleiders van andere teams hebben ons erg onder druk gezet, door hun eigen renners te vertellen om constant betekenisloze aanvallen tegen Atapuma te plaatsen. Hij werd uiteindelijk gedwongen om te lossen.”

“De andere ploegen waren ervan overtuigd dat een renner met een degelijke positie in het klassement – ook al stond Atapuma vijf minuten achter – een gevaar zou zijn voor de kansen van de kopgroep”, vervolgt de ploegmanager. “Ik wil de ‘bazen van het wielrennen’ er graag aan herinneren dat hier de sport niet om draait. Het is een schande dat enkele ploegen met enorme budgetten tot alles bereid zijn voor enig resultaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.