Ploegleider Engels: “Iedereen moet met de billen bloot”

zondag 1 september 2019 om 09:23
Ploegleider Engels: “Iedereen moet met de billen bloot”

foto: Cor Vos

Primož Roglič staat er uitstekend voor na ruim één week Vuelta a España. De Sloveen hoeft slechts zes seconden goed te maken op Miguel Ángel López, maar in de bergetappe naar Cortals d’Encamp zullen de verschillen ongetwijfeld groter zijn. “Iedereen moet met de billen bloot”, zo vat ploegleider Addy Engels het samen.

Roglič en Jumbo-Visma begonnen de Vuelta nog op de slechtst mogelijke manier met een val in de ploegentijdrit, maar inmiddels is de 29-jarige renner flink opgeschoven in het klassement. De nummer drie van de voorbije Giro d’Italia lijkt klaar om toe te slaan in de individuele tijdrit, maar dan zal hij vandaag geen tijd moeten verliezen.

“Het wordt echt heel lastig”, aldus Engels. “De etappe is superkort, maar met de opeenvolging van beklimmingen heel erg zwaar. Er zal weinig tijd zijn voor recuperatie. Ze verwachten ook slecht weer, dus dat gaat een rol spelen. Al zijn de omstandigheden dan wel voor iedereen gelijk.”

De negende etappe is slechts 94,4 kilometer lang, maar voert wel over de Coll d’Ordino, de Coll de la Gallina en de slotklim naar Cortals d’Encamp. “Iedereen moet met de billen bloot en dan zien we wel waar we staan. Het vertrouwen is er en de ploeg is sterk”, zo concludeert Engels.


Vuelta 2019: Voorbeschouwing bergetappe naar Cortals d’Encamp

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.