Ploegleider Engels na val in ploegentijdrit: “Zo wil je niet beginnen”

zaterdag 24 augustus 2019 om 21:37
Ploegleider Engels na val in ploegentijdrit: “Zo wil je niet beginnen”

foto: Cor Vos

Team Jumbo-Visma kende een desastreuze start van de Ronde van Spanje. Vier renners kwamen tijdens de ploegentijdrit ten val, waardoor de kopmannen na de eerste dag tegen een achterstand van veertig seconden aankijken. De fysieke schade lijkt echter op het eerste gezicht mee te vallen.

Ploegleider Addy Engels maakte het mee vanuit de ploegleiderswagen. Na afloop van de rit deed hij tegenover WielerFlits zijn verhaal. “Het gebeurde verschrikkelijk snel. Op een gevaarlijke rotonde kwam er opeens water van boven lopen. We kennen de wegen hier. Het regent hier niet veel en dan komt er opeens water te liggen. Ze reden gecontroleerd de rotonde over, maar bij het uitrijden gleden ze weg”, kijkt hij terug. “Naar omstandigheden zaten we weer vrij snel op de fiets. Maar alles was ontregeld en stond even stil. Ik ben achter het stuur blijven zitten en de twee mecaniciens en Grischa (Niermann, red.) hebben geholpen. Op dat moment is het over en moet je zo goed mogelijk proberen naar de finish te rijden”, geeft hij aan.

De geel-zwarte formatie had zich de eerste dag anders voorgesteld. “We komen niet hier om zo te starten. We waren favoriet en hadden dichtbij gezeten. En nu staan we op achterstand. En of het nu meevalt of niet, er is altijd letsel. Primoz (Roglic, red.) is wel een beetje gehavend, maar het is nog te vroeg om hier iets over te zeggen”, oordeelt hij.

Voor de ploeg is het een domper. De renners kozen er na afloop voor om niet meer zoals gebruikelijk los te rijden. “Zo wil je niet beginnen. We moeten dit even laten landen, de schade opnemen en proberen zo goed mogelijk te bekomen. Daarna gaan we weer verder”, besluit Engels.

Op het eerste gezicht lijkt de fysieke schade mee te vallen. “Zoals we het nu kunnen zien, lijken al onze renners in orde te zijn na de valpartij”, meldt Jumbo-Visma op Twitter. “Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, Lennard Hofstede en Neilson Powless zijn onze vier coureurs die naar de grond zijn gegaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.