Ploegleider Engels over ‘tricky’ etappe naar Calpe: “Moeten alert zijn”

zondag 25 augustus 2019 om 12:39
Ploegleider Engels over ‘tricky’ etappe naar Calpe: “Moeten alert zijn”

foto: Cor Vos

Een dag na de voor Jumbo-Visma desastreus verlopen ploegentijdrit wordt de eerste rit in lijn de eerste echte test voor klassementsrenners Steven Kruijswijk en Primoz Roglic. Voor de start van de etappe naar Calpe praat ploegleider Addy Engels WielerFlits bij over de twee kopmannen: “Het gaat goed naar omstandigheden.”

Roglic is er volgens Engels het slechtst aan toe: “Hij is van de gewonden het meest gehavend. Hij is gelukkig wel een taaie – dat zijn ze allemaal. Bij Steven is zijn elleboog redelijk geschaafd en zijn knie is licht gezwollen.”

“Het gaat goed naar omstandigheden”, laat Engels voorzichtig optimistisch weten. “Het helpt nooit, je wordt er niet sterker van en het kost energie om daarvan te herstellen. Maar het zijn op dit moment geen verwondingen waarvan we denken dat die ze heel erg parten kunnen spelen. Ik hoop dat ik dat na de rit van vandaag nog steeds zeg. Vandaag is natuurlijk de eerste echte test. We gaan zien hoe het gaat op de fiets. Ik hoop dat het tijdverlies het ergste is.”

De 42-jarige ploegleider heeft na de etappe bij de organisatie navraag gedaan naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. “Toen ik ze belde waren ze op de plek des onheils. Een plastic zwembadje moet stuk zijn gegaan en dat water moet op de rotonde zijn gekomen. Hoe het ook ontstaat, het is part of the game en je doet er niets aan. Je moet weer verder.”

Wel heeft Engels een opmerking over de communicatie van de wedstrijdleiding. “Ik vind dat de melding op Radio Tour laat kwam. UAE Emirates heeft hetzelfde voorgehad en die reden acht minuten voor ons. Pas na onze val kwam er een melding en toen was het wel al tien minuten nat. Dat is voor ons heel pijnlijk, want we kwamen hier om te winnen.”

Ook met het oog op het klassement zorgt de val natuurlijk niet voor een ideale situatie: “We staan veertig seconden achter en dat moeten we ergens goed zien te maken”, sluit een nuchtere Engels af. “We zullen iets agressiever moeten zijn dan wanneer we aan de leiding hadden gestaan. Vandaag is een tricky dag waarin van alles kan gebeuren. Aangezien onze mannen gehavend zijn zullen we vandaag niet agressief koersen, maar we moeten wel alert zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.