Wilfried Peeters boos op Jumbo-Visma: “Onverantwoord”

zaterdag 24 augustus 2019 om 21:45
Wilfried Peeters boos op Jumbo-Visma: “Onverantwoord”

Deceuninck-Quick Step was vandaag dichtbij een overwinning in de ploegentijdrit. De blauwe brigade moest slechts twee tellen toegeven op winnaar Astana, maar een incident met de auto van Team Jumbo-Visma zorgde voor een smetje op de ploegentijdrit.

Renners van de Belgische formatie moesten onderweg plots remmen toen zij een stilstaande ploegleiderswagen zagen. “Er ontstond een beetje paniek toen we van Radio Tour hoorden dat er water op de weg lag,” reageerde een ploegleider Wilfried Peeters na afloop tegen WielerFlits. “Sommigen hadden dat gehoord, anderen niet.”

Opeens dook er in een bocht een ploegleiderswagen van Jumbo-Visma op. “Dat daar een wagen staat, vind ik echt onverantwoord”, oordeelt Peeters. “Er komt een ploeg achter. Dan moet je de auto ergens anders wegzetten. Natuurlijk moet je de renners weer op weg helpen, maar daar heb je vier minuten de tijd voor. Je weet dat er een andere ploeg komt. Wanneer je deel uitmaakt van het peloton, moet je dat kunnen.” Zijn renners moesten remmen. “Dat scheelde twee, drie seconden. Daar hebben we het verloren”, blikt hij terug.

Desalniettemin is Peeters trots op de prestatie van zijn ploeg. “Vanmorgen waren we op papier niet de grote favoriet. Maar deze ploeg is gemotiveerd voor ploegentijdritten. Ze hebben het perfect gedaan. Het was één geheel. Ze waren elkaar waard. Maar wanneer je op die manier twee seconden verliest, is dat spijtig.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair