Ploegleider Peeters: “Deceuninck-Quick-Step geen topfavoriet in Gent-Wevelgem”

zondag 31 maart 2019 om 09:49
Ploegleider Peeters: “Deceuninck-Quick-Step geen topfavoriet in Gent-Wevelgem”

foto: Cor Vos (archief)

Deceuninck – Quick-Step is tot dusver bezig aan een buitengewoon sterk voorjaar. De Belgische formatie won vijf van de laatste zes eendagskoersen in de WorldTour. Volgens ploegleider Wilfried Peeters betekent dat echter niet dat de ploeg topfavoriet is voor een nieuwe zege in Gent-Wevelgem.

“Dit is een heel andere wedstrijd dan wat we tot hiertoe al kregen”, citeert persbureau Belga Peeters. “Bestempel ons dus niet als topfavoriet of vraag niet wie er achter de ploeg Deceuninck-Quick Step naar de tweede plaats zal rijden. Ook al was wat we lieten zien in Harelbeke en de koersen daarvoor mooi, in Gent-Wevelgem wacht ons totaal wat anders.”

Peeters benadrukt dat de lengte van 260 kilometer Gent-Wevelgem een andere koers maakt. “Een zware wedstrijd waarin de koerssituatie steeds kan keren”, vervolgt hij. “Het is niet aan ons om de wedstrijd te maken of in handen te nemen. Laat de andere ploegen nu maar eens in de bres springen. Let wel, we gaan de wedstrijd niet weggeven”

Rentree Tim Declercq
Bij de Belgische formatie keert vandaag Tim Declercq terug in de selectie. De 30-jarige renner had de afgelopen dagen last van zijn darmen. Iljo Keisse verving heb vrijdag in E3 Harelbeke, maar Declercq is nu voldoende hersteld.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.