Ploegleider Roger Hammond verruilt Dimension Data voor Madison Genesis

dinsdag 6 november 2018 om 14:00
Ploegleider Roger Hammond verruilt Dimension Data voor Madison Genesis

foto: Sirotti

Roger Hammond vertrekt bij de WorldTour-formatie van Dimension Data. De Brit gaat in het nieuwe seizoen aan de slag als sportief directeur bij de Britse Continentale ploeg Madison Genesis. Hammond maakte in 2012 al zijn debuut als ploegleider voor het team uit zijn geboorteland.

De 44-jarige ploegleider was de afgelopen drie seizoenen actief bij het Zuid-Afrikaanse Dimension Data. In die tijd boekte Dimension Data zeven ritzeges in de Ronde van Frankrijk. De editie van 2016 was het hoogtepunt, met vier overwinningen van Mark Cavendish en eentje van landgenoot Steve Cummings.

Hammond geeft in het persbericht aan de continentale ploeg nauwlettend in de gaten is blijven houden. “Met een immense hoeveelheid trots op de fantastische reputatie van het team”, aldus de voormalig Brits kampioen op de weg en in het veldrijden. Ook de CEO van hoofdsponsor Madison, Dominic Langan, is enthousiast over de komst van Hammond. “Roger was de sleutel in de oprichting van het team. Hij is zowel een fantastische ambassadeur voor onze merken en de sport, als een geweldig mentor voor onze renners.”

Binnenkort volgt de bekendmaking van de selectie. Bij Madison Genesis reden in 2018 onder meer Connor Swift, Jonathan Mcevoy en Neil Van der Ploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.